2010/10/12

Szétesés


Bár a nyáron estünk már szét a szó sok értelmében, most mégis másról van szó, azt hiszem. A hétvégi 10:10:10 aktiválás hozta el az utolsó kapu megnyitását, amelyet az Emberiség elzárt maga elől, vagy ha nem is konkrétan az utolsót, de annak előkészítése történt meg. A Felemelkedés Hullámok lassan a végükhöz érnek, és egy olyan „adagot” kaptunk most vasárnap, amely érdekes „tüneteket” produkálhat.
Maga a Szétesés pontosan ebből következik: egyre erőteljesebben és egyre jobban érzékelhetően jelenik meg az, hogy a működésképtelen dolgok szétesnek. Egyre több erőbe kerül fenntartani a nem-valódit. Éppen ezért minél nagyobb a ragaszkodás, minél nagyobb a kötődés, annál nagyobb a szenvedés és a fenntartásba beleölt erő, ezért érezhettük-érezhetjük a hétvégén az ún. negatív dolgok felerősödését életünkben. Ez pusztán arról szól, hogy a szabadulni és felemelkedni vágyó részünk egyre kevésbé bírja tartani a „régit”.
Bármi is jelent meg mostanában az életünkben, amibe időt és energiát fektettünk és esetleg problémának vagy nehézségnek éltük meg, ez valójában a tisztuló folyamatok jele. Az átalakulás csütörtök (október 14-e) környékén csúcsosodhat ki, hiszen ekkor kerül a Plútó és a Nap kvintill fényszög kapcsolatba. Mint már korábbi írásaimban említettem, valójában már minden rendben van, még egy kicsit futunk pár kört, hogy el tudjuk hinni, hogy megérkeztünk. Mert megérkeztünk, és a probléma csak abból adódik, hogy ezt nem tudjuk elfogadni, tudatosítani.
Ezért engedjük meg e héten magunknak, hogy teljesen – menő kifejezéssel fullosan – átadjuk magunkat a „sorsnak”, a felsőbb énünknek, a Teremtőnek, a Forrásnak, vagy annak, amiben hiszünk. Teljesen. Engedjünk el mindent, ne akarjunk. Minden erőkifejtés, ami nem a Forrással van összhangban, fájdalmat szül. A cselekedetek szintjén kell ennek megmutatkoznia, és a Nap-Plútó kvintill pontosan ezt sugallja: ne tegyél semmit. Wu Wei. Nem cselekvés. Csak legyél.
A Plútó a „halál”, a végletek szimbóluma, a Nap a cselekedeteké – hát most legyünk végletesek, és ne legyünk aktívak. Ne cselekedjünk! De ne azon a módon, hogy kiveszel egy hét szabit és egész nap a tévé előtt pihenve nem teszel semmit. Hanem olyan Micimackó és a Tao-san. Ahogyan a Tao tanítja a Nem-Cselekvést.
A Vu-Vej nem próbálkozik, épp csak megcsinálja. Nem akar, épp csak megteszi.
„Ezért a bölcs sürgés nélkül működik, szó nélkül tanít, nézi az áramlást és hagyja, nem erőlködik, alkot, de művét nem birtokolja, cselekszik, de nem ragaszkodik, beteljesült művét nem félti, s mert magának meg nem őrzi, el se veszti” – Weöres Sándor – Tao Te King
- – -
Említettem egy fél szó erejéig az „erőt” és a „fájdalmat”. Nem tudom, ki mennyire figyelmesen olvassa az írásokat, de elég sok mindent el szoktam rejteni bennünk, plusz információként, hogy akinek füle van rá, az hallja meg, mert ezáltal lesz igazán a Tiéd az egész…
Nos, a Mars a héten kerül szépen lassan együttállásba a Kentaur csillagkép második legfényesebb csillagával, az Agenával. Ez a Kentaur maga Chiron (Keiron), a Sebzett Gyógyító csillagképe, akit egy mérgezett nyílvessző talált el a lábán. Chiron csodálatos tanító és gyógyító volt, és egyben halhatatlan is, ám a méreg, amely a szervezetében dolgozott, örök szenvedésre ítélte. Az Agena csillag jelöli azt pontot, ahol ez a nyílvessző eltalálta, tehát egy nagyon mély, nagyon ősi sebzettség szimbóluma!
A Mars, amely az Önmagunkon való túllépés erejét jelképezi életünkben, arra ösztönöz, hogy túllépjünk a mély belső sérelmeinken! Minden ami „kint” bánt minket, amit meg szeretnél változtatni, amit nem tudsz elfogadni, amit úgymond le akarsz győzni, azzal mind-mind sebet ejtesz magadon – még ha ez nem is látszik elsőre. Ezért ezen a héten, és a jövő héten is, tehát a 14-től 20-ig tartó intervallumban érdemes erre tudatosan figyelni a csillagok tükrében.
Nagyon könnyű másokat hibáztatni mindenért, minden okot kint megtalálni. A teljesen hétköznapi problémák is, amelyek úgy tűnnek, hogy semmi közünk hozzá, valójában mind-mind ilyen sebzettségből, el nem fogadásból és legyőzni-vágyásból ered. Sokszor az ember nem is sejti, hogy milyen egyszerű köntösbe bújik a legnagyobb megváltás…
Így érkezünk el a következő héthez, amelynek talán még fontosabb üzenete lesz a Mars tekintetében, és igen aktív lelki átalakulásoknak nézünk elébe… de ez még messze van, addig érdemes tehát arra figyelni, hogy mit akarunk legyőzni-megváltoztatni a környezetünkbenmiket nem tudunk elfogadni – mert ezzel sebezzük meg magunkat.
Itt az ideje a továbblépésnek!/ Forrás:csillagmag .hu