2011/01/28

Gyerekszáj...


Engedélyt kaptam hozzá,hogy megosszam veletek a következő kedves mondásokat!
Lili és Léna két testvér,akik nagyon szeretik egymást,és szívmelengető módon ragaszkodnak egymáshoz. Lénáról már olvashattatok a Bach Babák bejegyzésben...Az ő kis szívén volt a 7 mm-es lyuk,ami hála Istennek összehúzódott a cseppek hatására...Lili folyamatosan meglepi az anyukáját kedves, ámde bölcs megjegyzéseivel...Lili többször  kesergett már azon,hogy miért nem  lehetett együtt Lénával az anyukája hasában,és kérte, hogy legközelebb ez így legyen majd!

" Lili arról tartott kiselőadást a  a Lénának, hogy a világon a három legfontosabb dolog a rét, a kert és a hegy. Minden, amire az embereknek szükségük van, megtalálható ezeken a helyeken. Azt mondta, hogy az orvosok is innen szerzik a gyógyításhoz szükséges növényeket. Sőt, a Dóri is innen szerzi azokat a növényeket, amelyekből a cseppeket készíti.Kérdeztem tőle: -Lili, szerinted a Dóri orvos?Válasz: -nem. A Dóri kedves.

A múltkor meg a Léna kesergett azon, hogy milyen jó lenne még mindig kisbabának lenni, mert ő cumisüvegből ihatna. Erre a Lili: -ne aggódj Lénukám, még sokszor leszel majd kisbaba! Meghalsz-megszületsz-meghalsz-megszületsz.
Tehát még biztos lesz cumisüveged...

Lili vacsora közben megkérdezte:- édesanya, jól emlékszem, hogy Jézusnak zöld volt a szeme? Mondtam neki, hogy én sajnos nem emlékszem, de akár zöld is lehetne..."