2011/02/18

múlt-jelen-jövő II.rész Bachvirágok

A múlt-jelen-jövő cikkhez kapcsolódóan szeretném bemutatni azokat a Bachvirágokat,amik segítenek a jelenben maradni...

Az első virág,mely a segítségünkre lehet, a jerikóilonc.(Honeysuckle)
A jerikóilonc az átalakulás képességének a virága. Negatív állapotban az ember ragaszkodik a múlthoz,és nincs kellő összeköttetésben az életárammal.Ezt a problémát a belső mozgás hiánya okozza.Az ember egyfajta szellemi tétlenségbe merevedik a nem megfelelő időben és a nem megfelelő helyen,ezáltal cselekvőképtelenné lesz.Nem veszi tudomásul,hogy a legfontosabb életelvek egyike a folytonos változás,hogy minden áramlik. Az az özvegyasszony,aki elhunyt férje dolgozószobáját éveken át érintetlenül hagyja,mintha a férj csak most állt volna fel az íróasztaltól, negatív honeysuckle- állapotban van. Vagy a fiatal nő,aki vőlegénye halála óta nem hajlandó új kapcsolatot létesíteni.Vagy az a család,aki új helyre költözik,és állandóan a múltat emlegetik,a régi környéket,hogy mennyire hiányzik.Így nem tudnak új barátokat találni,nem érzik jól magukat új otthonukban,mert nem a jelenben élnek.Ezek az emberek ragaszkodnak a múlthoz, megrekedtek,nem tudnak túl lépni a régi emlékeken,amelyekből csak a szépre akarnak emlékezni. Annak is segítségére van ez a virág,aki honvágytól szenved.A jerikóilonc eltávolítja a tudatból a múlt minden búját-baját. Semlegesíti a múlt befolyását és visszahoz minket a jelenbe.
Pozitív állapotban az ember tanul a múltból,élő kapcsolatban van a múltjával,nem kapaszkodik feleslegesen bele.Amit érdemes megőrizni,azt magával hozza a jelenbe.Átengedi  magát felsőbb énje irányításának,akkor is,ha az számára pillanatnyilag nem érthető.

A következő virág az ébren álmodóknak nyújthat segítséget.Ő az iszalag (Clematis)
Az iszalag az alkotóerő lelki potenciáljához kapcsolódik.Negatív állapotban a személyiség igyekszik minél kevésbé részt venni a való életben, saját képzeletvilágába húzódik vissza. Távolba meredő,merengő,álmodozó tekintetek iszalag állapotról tanúskodnak. Ezek az emberek világok között vándorolnak,a realitás nem különösebben vonzó számukra,ezért,amikor csak lehet,a szürke valóságból képzeletük színes világába húzódnak vissza.Mivel nincsenek jelen,kevés energiával rendelkeznek,üres a fejük,és hideg kezük-lábuk.Bajban vannak a részletekkel,esetleg  látási és hallási panaszok léphetnek fel előbb -utóbb náluk,mivel nem akarnak részt venni a jelen történéseiben.Álmodozásuk  miatt könnyebben érheti őket baleset,gyakran elalszanak,sohasem éberek,mert mindig gondolataik között vannak,sosem a jelenben. Amolyan " szórakozott professzorok" .Elvágyódnak egy más világba,ha betegek lesznek, nagyon nehezen akarnak gyógyulni,közömbösek,egykedvűek.A 19.század végén elterjedt romantikus halálvágy tökéletesen kifejezte ezt az állapotot. Nagy problémájuk,hogy nem ismerik fel,hogy a jövőt a jelenben alakítjuk,és ennél a feladatnál mindenki energiájára szükség van,minden kéz,minden fej,minden szív be van tervezve.Aki  egyszerűen csak kiszáll,és várja az idők eljöttét,nem csak magának árt,hanem a nagy egésznek is.Viszont pozitív tulajdonságaik közé tartozik ,hogy nagyobb alkotótehetséggel bírnak,mint az átlagemberek.Igazi gazdag lelkületű művészek.A pozitív Clematis energiájú emberek színes fantáziájukat tudatosan képesek hasznosítani az anyagi világban,gazdagítják környezetüket, mint művészek vagy gyógyítók./ forrás: Scheffer Az eredeti Bach-virágterápia/

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ: 
Bővebb információ: http://www.faczanyifengshui.com/  
bejelentkezés  emailben: info@faczanyifengshui.com,vagy telefonon:06/205728585 Személyes találkozásunk alkalmával kb. 1 órás beszélgetés során  választom ki számodra a megfelelő virágesszenciákat.Várlak szeretettel!