2011/04/12

Nyitva a Kapu

"Van egy olyan fényszög az asztrológiában, amelyet nem tartanak elsődlegesnek, mert a „hatása” nem annyira látványos, kevésbé érezhető, és a hétköznapok szintjén az ember nem találkozik vele. Ez a kvintil: a 360 fokos kört öttel elosztjuk, akkor kapjuk e 72 fokos fényszöget. Szimbolizálja a mágia ötszögét, a varázslatot életünkben. E fényszög szellemiséget jelent, ahol az értelem, a láthatatlan és mágia birodalma hordozza a kapcsolatot két dolog között. Ez egy olyan varázsszer, amely ott lapul az ember zsebében, de ha nem nyúlsz hozzá, akkor nem is tudunk róla, ellenben aki képes felismerni, az az életében tényleg varázsolni képes vele.Az említett Holdcsomópont egy Kapu. Egy Útkereszteződés, amely most fél évig folyamatosan nyitva áll, amelyen az ember elindulhat, irányt válthat, ha akar beléphet.Ezen a ponton jelennek meg a felismeréseink, amikor valamit megérthetünk magunkból, és kiléphetünk egy pocsolyából, amiben már régóta benne togyogtunk.

Szaturnusz a Küszöb Őre – a Szaturnuszon csak az mehet át, csak azt engedi tovább, aki előhívta magából a letisztult Én-t, amely mentes minden elvárástól, hazugságtól, nem-éntől. A egoval azonosult tudat elakad, mert folyton akadályokba ütközik, mert nem akarja meglátni a Lényeget. Itt a polaritás nézőpontja, a jó és a rossz felfogása meg kell, hogy szűnjön, mert a Szaturnusz stációjában csak egy dolog létezik: a megélés, a Tapasztalat. Amíg az ember „jó” vagy „rossz” címkével látja el, addig szenvedés és korlátoltság lesz a jutalma. A Szaturnusz arra tanít, hogy fogadd el a Jelent, éld meg a Jelen minden részét, a Most-ot, éld meg a fájdalmakat a szenvedéseket, mert ez a „nyomás” az, amely kiérleli benned a Tiszta Én állapotát.

Látható, hogy most ebben a fél évben egy HATALMAS KAPU áll nyitva, amelyen bárki beléphet, bárki aktiválhatja. Ott lapul a zsebünkben a varázsszer, csak eddig azt hittük róla, hogy valami koszos felesleges valami. Ám ez a titok : meg kell mindent tapasztalni, nem lehet megúszni. És ha el akarjuk odázni a tapasztalást, nem tudunk átmenni a kapun. Mert még egyszer, itt csak az mehet át, a Küszöb Őre azt engedi át, aki levedlette magáról azt, ami nem ő. Nem azonos vele.

Vannak problémáid az életben? A probléma nem Te vagy! A problémák valójában – megsúgom :) – , nem is léteznek, még ha nagyon azt hiszed, hogy de.Nincsenek. Pont azért vannak, mert azt hiszed, hogy vannak. Ahogy Müller Péter Sziámi mondja: „Délibábszínház az egész világ, csak az a baj, hogy valami baj van”. Ezt a tudatszintet kell levedleni. Ez a titok nyitja: a problémákhoz való ragaszkodás.

És a Szaturnusz addig veri bele az ember fejét a problémába, amíg rá nem jön: jé, ez nincs is.

A varázsszer, a Kvintill fényszög-kapcsolat most kinyitotta ezt az átjárót fél évre, előhozza azokat a felismeréseket életünkben, amelyek által megláthatjuk végre, hogy problémáink nem is léteznek. És ez az időszak ezért tűnik nehéznek, mert annyira fel van nagyítva minden tapasztalás, hogy talán a felnagyítás által végre rájövünk: nincs is.

A Felszálló Holdcsomópont pedig afféle karmalerakó-karmafelismerő hely, ami felé tart az ember. Ez mutatja a kilépési pontot: most a Kígyótartó csillagképbe mutat, tehát most itt van a Gyógyulás, azáltal hogy kézbe vesszük saját életünk minden erejét. A fehéret és a feketét is egyformán felemeljük, ahogyan a Kígyótartó tartja a kígyót fejét és farkát. Ehhez le kell hatolni mindennek a mélyére, fel kell oldani a fájdalmakat. A Holdcsomópont együtt áll a Skorpió mérgét tartó farkával is, tehát most a sebzettségeink feloldása jelenti a kilépést.

Annak a feloldása, hogy a seb nem is létezik valójában, de ezt csak úgy látod meg, ha letéped a ragtapaszt, és lekaparod az odaszáradt dolgokat, ekkor látod tényleg, hogy már régen nincs seb, csak azt hitted, hogy van. Ám a ragtapaszt csak akkor tépi le az ember, ha érzi, hogy viszket, zavarja – különben csak úgy eléldegélne az egésszel.

Ezért lehetünk hálásak a Szaturnusznak, hogy felhívja a figyelmeket illúzió-fájdalmainkra."

/forrás: csillagmag.hu/