Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április, 2011

Isten éltesse az Édesanyákat!

Kép
"Köszönöm Istenem az édesanyámat! Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat. Körülvesz virrasztó áldó szeretettel, Értem éjjel-nappal dolgozni nem restell. Áldott teste, lelke csak érettem fárad, Köszönöm Istenem az édesanyámat! Köszönöm a lelkét, melyből reggel, este imádság száll Hozzád, gyermekéért esdve. Köszönöm a szívét, mely csak értem dobban  itt e földön senki sem szerethet jobban! –  Köszönöm a szemét, melyből jóság árad, Istenem köszönöm az édesanyámat! Te tudod, Istenem – milyen sok az árva, Aki oltalmadat, vigaszodat várja. Leborulva kérlek: gondod legyen rájuk, Hiszen szegényeknek nincsen édesanyjuk! Vigasztald meg őket áldó kegyelmeddel, Nagy-nagy bánatukat takard el, temesd el! Áldd meg édesanyám járását-kelését, Áldd meg könnyhullatását, áldd meg szenvedését! Áldd meg imádságát, melyben el nem fárad, Áldd meg két kezeddel az édesanyámat! Halld meg jó Istenem, legbuzgóbb imámat: Köszönöm, köszönöm az édesanyámat!" /Dsida Jenő: Hálaadás/

A békés harcos útja

Kép
"Kelj fel! Ha biztosan tudnád, hogy halálos beteg vagy, ha kevés lenne hátra értékes idődből, hogy hasznosítsd az életed és eltöprengj azon, ki vagy, nem pocsékolnád az idődet önmagad kényeztetésére, félelmeidre, letargiákra vagy ambíciókra. Nos, azt mondom neked, hogy halálos beteg vagy; meg fogsz halni ugyanis. Néhány évvel több vagy kevesebb idő, mielőtt elmúlnál, nem sok különbséget jelent. Légy boldog most, ok nélkül - vagy soha nem leszel az."

Reményik Sándor : Istenarc

Kép
    Egy istenarc van eltemetve bennem, Tán lét-előtti létem emlék-képe! Fölibe ezer réteg tornyosul, De érzem ezer rétegen alul, Csak nem tudom, mikép került a mélybe. Egy istenarc van eltemetve bennem, Néha magamban látom, néha másban. Néha állok, mint fosztott ág, szegényen, Ha rossz órámban eltűnik egészen Alter-egóm az örök vándorlásban. Egy istenarc van eltemetve bennem, A rárakódott világ-szenny alatt. A rámrakódott világ-szenny alól, Kihűlt csillagok hamuja alól Akarom kibányászni magamat. Egy istenarc van eltemetve bennem, S most ásót, kapát, csákányt ragadok, Testvéreim, jertek, segítsetek, Egy kapavágást ti is tegyetek, Mert az az arc igazán én vagyok. Egy istenarc van eltemetve bennem: Antik szobor, tiszta, nyugodt erő. Nem nyugszom, amíg nem hívom elő. S bár világ-szennye rakódott reája, Nem nyugszom, amíg nem lesz reneszánsza.

Ölelés

Kép
"Egy ölelés (...) sokkal többet jelent két test érintkezésénél.  Egy ölelés azt jelenti: nem vagy fenyegető, nem félek ennyire közel kerülni hozzád,  el tudok lazulni, otthon érzem magam, védett helyen, ahol megértenek.  A hagyomány szerint valahányszor szívből átölelünk valakit, egy nappal meghosszabbodik az életünk."  Paulo Coelho

Egyidejűség

Kép
"Ebben a csodálatos világegyetemben nem létezik véletlen. Az egybeeséseket tanítóink és angyalaink gondosan megtervezik, ezért tekints rájuk a szellem műveként. Örvendj, mikor felismered őket, mivel ezek a történések az angyalok üzenetei számodra arról, hogy a helyes úton haladsz. Kezdd el figyelni, keresni őket. Tudd, hogy mindegyiknek isteni oka van, és mérlegeld, mi az üzenetük vagy a tanulságuk. Az egyidejűség arra is emlékeztet, hogy minden isteni időzítés szerint történik."

A tükörkép...

Kép
"...Mint a legtöbb amerikai bennszülött törzs,az itteniek is hittek benne,hogy ha körben ülnek,nagyon figyelniük kell egymást,különösen a szemben lévőt,mivel ő a lelki tükörkép.Amit a másikban becsülünk,azt a tulajdonságot magunkban is erősíteni akarjuk.A nem tetsző cselekedet,megjelenés vagy viselkedés pedig arra figyelmeztet,hogy ne kövessük a rossz példát.Az ember csak akkor ismeri fel mások jó vagy rossz tulajdonságait,ha maga is ugyanolyan erényekkel vagy gyengeségekkel rendelkezik.Egyedül az önfegyelemre és az önkifejezésre való készségünkben különbözünk.Társaim azt tartották helyesnek, ha az ember a saját elhatározásából változik meg.Mindenki meg tud változni,ha akar.Nincs megszabva,hogy mit vetkőzzünk le és mit szerezzünk meg. Másra csak a saját életünkkel tudunk hatni,azzal,ahogy és amit cselekszünk. Ez a hit erősítette a törzs tagjainak törekvését,hogy napról napra jobbak legyenek..." (Marlo Morgan Vidd hírét az Igazaknak)