Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember, 2011

Paulo Coelho, A fény harcosának kézikönyve

Kép
"A harcos nem mindig tudja  megőrizni a hitét.Vannak pillanatok,amikor egyáltalán nem hisz semmiben.Ilyenkor megkérdezi a szívét: - megéri ennyit fáradozni? De a szíve nem felel. A fény harcosának egyedül kell döntenie. Ekkor elkezd gondolkodni,hátha talál valami példát. És eszébe jut,hogy Jézussal is hasonló történt. Hogy a maga teljességében tapasztalhassa meg az emberlétet."Múljék el tőlem e keserű pohár!"-mondta Jézus.Ő is elvesztette a lelkesedését és a bátorságát,de nem állt meg. A harcos sem adja fel.És ha elég kitartó,visszatér a hite."  (Paulo Coelho)

Kívánom Neked...

Kép
Kívánom Neked a csend szépségét,a napfény dicsőségét,a sötétség rejtelmét,a láng erejét,a víz hatalmát,a levegő zamatát, a föld roppant erejét, és a szeretetet,mely ott található minden dolgok gyökerében.Kívánom Neked az élet csodáját! Kívánok Neked mindent,ami csak jó,kiváltképp az újrakezdés képességét.Tanulj a szomorúságból és a hibákból! Azután indulj tovább! És mindenekelőtt kívánok Neked bátorságot! Ez a bölcsője minden másnak. (Pam Brown)

A tánc...

Kép
                                                                          „ ...valami, ami szavakkal nehezen megfogalmazható, valami, ami érzelmes és érzéki, közöl,  noha nem beszél, kérdez, miközben szavai nincsenek. Néha megráz, felkavar, néha meghökkent, amikor a fizika törvényeit meghazudtolni látszik. Néha gyönyörködtet csupán. Anyaga az emberi test, de eredője mindig az emberi lélek, és mindig az emberi lélek felé irányul. …  Minden ember életében jelen van a tánc, mindenki táncol valahogy.…  A táncoló ember, amíg táncol, szabad, független, azonos önmagával...”  (Krámer György)

Nyitottság

Kép
Engedd, hogy jöjjön a szél, engedd, hogy jöjjön a nap - mindent fogadj szívesen. Amint egyszer ráhangolódtál, hogy nyitott szívvel élj, sosem zárulsz be többé. De kell egy kis időt rászánnod. És neked kell elérned azt a nyitottságot, máskülönben újra bezárulsz. Amikor nyitottnak érzed magad, próbáld kiélvezni. Ezekben a pillanatokban mozdulj ki annyira, hogy megtapasztalhasd a nyitottságot. Minél nyitottabb vagy, annál inkább*VAGY*.(Osho)

Minden ajándék...

Kép
" Légy olyan hálás a létezésnek,amennyire csak lehetséges -apró dolgokért is, ne csupán a nagy dolgokért... a puszta lélegzésért. Semmilyen jogos követelésünk nem lehet a létezéssel szemben, ezért minden nap,amit kapunk: ajándék. Minél hálásabb leszel,annál kevesebbet panaszkodsz és ha egyszer eltűnik a panasz, eltűnik a boldogtalanság is. A hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot." ( Osho)