2012/03/06

2012.március 05. - Napkitörés
Hétfőn hajnalban a legerősebb osztályba tartozó napkitörést észleltek Föld körül keringő műholdak.A kísérő koronakitörés során nagy mennyiségű anyag került a világűrbe, mely várhatóan elkerüli a Földet.
Az amerikai Goddard Space Weather Lab elemzései alapján a hétfői napkitöréshez kapcsolódó koronakitörés jelentős mennyiségű anyagot lövellt ki az űrbe. A plazmafelhő mozgásának elemzése arra utal, hogy a részecskék elkerülik a Földet, ugyanakkor jó eséllyel eltalálhatják a Vénuszt és a Merkúrt is. A hétfői jelenség miatt tehát geomágneses zavarok, illetve sarki fény nem várható. A robbanást okozó napfoltcsoport azonban viszonylag nagy, és a következő napokban is produkálhat még olyan jelenséget, amely sarki fényt idézhet elő a Földön.A Spaceweather.com űrportál információi szerint a napfler (napkitörés) az osztályozási rendszer alapján a legmagasabb osztályba tartozik, X1-es fokozatú volt. Ez azt jelenti, hogy intenzív ultraibolya- és röntgensugárzás kapcsolódott hozzá, amely ionoszférikus zavarokat kelthet a Föld felsőlégkörében.
A kitörés a hatalmas (a Földnél körülbelül négyszer nagyobb), AR1429 jelzésű napfoltcsoport területén történt, amely az elmúlt napokban fordult be a Nap peremére (lásd az animáción). Mágneses mezeje még számos nagy kitöréshez tárolhat energiát, amelyek hatása egyre erősebb lehet a Földre nézve, ahogy a Nap forgása miatt fokozatosan szembekerül majd velünk.
A napkitörésben felszabaduló elektromágneses energia, illetve a Földet elérő napanyag hatásai gondokat okozhatnak a távközlésben, a villamosenergia-ellátásban, és veszélyeztethetik a műholdakat is. Ugyanakkor alacsonyabb földrajzi szélességeken, így például Magyarországon is látható sarki fényeket gerjeszthetnek.
/ Forás: origo.hu./


 Energiája nagyjából egy nap alatt éri el a Földet, így márc.6.-7-én lehetőség van 
ennek a nagy mennyiségű energiának spirituális emelkedésre történő felhasználására.
Figyelmetekbe ajánlom a Hathorok idevonatkozó üzenetét, melyet itt olvashattok :

http://lelekmod.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=60