2013/05/21

Mankók nélkül!


"Mindig is gondjaim voltak a technikákkal (mankókkal), s szerettem – látszólag – önfejűen a saját utamat járni. Ez kívülről nézve egy nagyon antiszociális tulajdonságnak tűnt, de ha hiszed, ha nem, pont ez hozta el azt a fajta kiteljesedést, aminek eredményeképpen most itt ülhetünk és találkozhatunk ezen az íráson keresztül. Azt tanultam meg mindenféle előre gyártott módszerrel kapcsolatban, hogy nagy segítség tud lenni egy darabig, de aztán merni kell eldobni.
S azt látom, hogy akinek bármilyen gondja is van az életében – BÁRMILYEN – az számos esetben abból fakad, hogy egy olyan mankót használ még mindig, amit nem is neki készítettek, és már régen tudna járni, de még mindig mankóval közlekedik. Mit járni! Szaladni tudna, rohanni, szabadon és önfeledten… De körbenéz a világban, és mindenhol mankóval közlekedő embereket talál, ezért elfogadja és természetesnek hiszi a mankót.
Ez valahol teljesen igaz a ma spirituális emberére, aki saját belső világát kutatná, s ehhez keresi a mankókat, miközben millió gyógyító és egyéb technikát és rendszer talál, aminek elkötelezett híve lesz. S ezzel egy mankógyárban előre elkészített mankót csap a hóna alá, és azzal kezdi el botladozva járni az útját. Ez a kezdeti lépések alatt teljesen rendben van, sőt (!) erre is van szüksége.
Ám egyre jobban megerősödik ez a spirituális láb, de ő még mindig a mankót fogja használni, mert (és most figyelj!) a mankónak tulajdonítja, hogy tud járni. Holott a mankó csak segítette, támogatta, hisz az akaratot, a kitartást, az energiát, a hitet és a célt bizony az ember rakta bele. Ő döntött a mankó használata mellett…
És amikor az ember végre megtanult járni, akkor érezte, hogy a mankót kinőtte, de – mivel nem volt előtte más példa – el sem tudta képzelni az életét mankó nélkül, ezért keresett egy újabb mankót… Majd ugyanezt az utat bejárja, és folyamatosan járja és járja. És még mindig nem látja, hogy már régen megtanult járni!
Nem kell többé mankókat készíteni más emberek számára, inkább a mankó nélküli járást kell megmutatni: legyél bátor, és merd elhajítani a mankódat! Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne köszönd meg a mankónak, hogy segített – nem erről van szó! De milyen bugyuta dolognak tartanád, ha most gyerekkorod dohányzóasztala elkezdene hisztizni és drámázni, hogy miért nincs már szükséged arra, hogy rá támaszkodva állj fel… mert valamikor rá támaszkodtál.
S hogy ne kerülgessük tovább a mankós hasonlatot, egy kicsit konkrétabb leszek.
Azt írtam az elején, hogy a legtöbb probléma gyökere az, hogy egy olyan mankót használsz, amit nem is neked készítettek, illetve a mankó ugyan megtanított járni, de már tudnál járni mankó nélkül is.
S ezt nem valamilyen konkrét spirituális technikára értem (arra is), hanem ennél JÓVAL TÁGABB értelemben!!!
Az az élet, amit a civilizáció most sugall, amit arról tanultál, hogy hogyan kell élni itt a földön, egy ilyen mankó! Megtanított Téged miképpen tudod támogatással működtetni az életet, de ez messze nem az a szabad élet, ami Benned van! S ennek a mankósított világnak két haszonélvezője van: a mankógyár, amely több millió mankót ad el, na meg azok, akik okosan arra tanítanak Téged, hogy hogyan kell a különböző mankókat használni.
S Te, maga az Ember, minden vagy ezáltal, csak szabad nem. Vakon követed a mankótanítókat és szerzed be a különböző mankógyárak újabb és újabb termékeit, amelyekbe már a legszuperebb kütyüket építik, hogy még jobbak legyenek. A mankótanítók pedig elmondják, hogyan tudsz minél spirituálisabb mankót találni magadnak.
De miért nem hiszel magadban, s jössz rá, hogy Te már tudsz járni? Miért nem dobod el a mankódat, és jársz a saját lábadon?
Tudod miért? :) Én tudok egy választ. Nem fog tetszeni.
Mert ha elesel, akkor nem tudod a mankót, a mankógyárat meg a mankótanítót hibáztatni!

Ennyi. Ezért vannak problémáid az életben. Ilyen egyszerű az egész! Minden abból fakad, hogy Te még mindig mankóval akarsz járni, amikor már megtanultál nélküle is. Ez nem azt jelenti, hogyha bizonytalan vagy, akkor ne nyúlj a mankódhoz! Nem, hiszen arra szükséged van az ELEJÉN.
Ha most boldogtalan vagy, akkor azt tudod mondani, hogy nincs pénzed, mert hibás a rendszer, meg a mai világban ezt így meg úgy nem lehet. Igen, NEKED nem lehet, mert te mankóval közlekedsz. Semmi baj! Ez egy biztonságos rendszer, megvéd az eleséstől.
De ha el mered dobni a mankót, akkor meg fogod tapasztalni, hogy jééé, ez működik mankó nélkül is! Hihetetlen lesz – gondolj bele, évezredekig jártál mankóval! És évezredekig láttad, hogy az ÖSSZES többi ember mankóval jár.
Elég durva váltás, hogy ezek után el merd dobni a mankódat! Csak a saját ritmusodban. Csak saját módodon.
S azt tapasztalod majd, hogy minden, amit (FIGYELJ!) a mankó adott neked, az valójában Benned van!!! Amikor egy választ a mankótanítótól várnál, arra fogsz rájönni, hogy te is tudod. :) Sőt, még annál többet is!
Mert egy dologról még nem beszéltünk. A mankótanítók csak a saját mankójuk alapján tudják eldönteni, hogy hogyan is működik a saját testükhöz-szellemükhöz a mankó. S ahogy ezt tanítják Neked, Te megpróbálsz úgy csinálni, ahogy a mankótanító, de az az ő módszere, hozzá van igazítva! S nagyon viccesen fest, amikor a másik mozdulataival akarod a saját életedben a saját mankódat használni.
BÍZZ MAGADBAN! Először is, az első lépés az, hogy kezd el kitapasztalni a SAJÁT MANKÓDAT! Nem kell még eldobni, először csak kezdd el TE magad kutatni, hogy Te magad hogyan is működsz! S ez nem fog tetszeni a mankósoknak, mert ők a saját mankójukat akarják majd rád erőltetni.
DE LÉGY KITARTÓ! Egoistának fognak hívni. :) Meg egy csomó mindennek, mert hogyan is merészeled, hogy saját magad akarsz megtanulni járni, mankók nélkül! ELKÉPESZTŐ!
Aztán, amikor már a SAJÁT MANKÓDAT kitapasztaltad a SAJÁT MÓDSZEREDDEL, na AKKOR szépen, lassan elkezdheted lerakosgatni a mankókat. Mert az is kiderül majd, hogy rengeteg van. S amikor az utolsó, legrondábbakat is leraktad, NA, AKKOR elkezdhetsz mankó nélkül járni!
De addig is arra vigyázz, hogy az utolsó csúnya mankókat, amelyeket nagyon nem akarsz megmutatni se magadnak, se másoknak, ne dugd a hátad mögé, mert úgy hiába is hirdeted, hogy mankó nélkül jársz, s nagyot fogsz esni a saját mankódban… De ez még lehet, hogy odébb van. :)
További izgalmas találkozást kívánok Neked Mankónélküli Lényeddel "