2015/09/28

múlt-jelen-jövő (második rész)


A múlt-jelen-jövő cikkhez kapcsolódóan szeretném bemutatni azokat a Bachvirágokat, amik segítenek a jelenben maradni...

Az első virág, mely a segítségünkre lehet, a jerikóilonc. (Honeysuckle)

bachviragokA jerikóilonc az átalakulás képességének a virága. Negatív állapotban az ember ragaszkodik a múlthoz, és nincs kellő összeköttetésben az életárammal. Ezt a problémát a belső mozgás hiánya okozza. Az ember egyfajta szellemi tétlenségbe merevedik a nem megfelelő időben és a nem megfelelő helyen, ezáltal cselekvőképtelenné lesz. Nem veszi tudomásul, hogy a legfontosabb életelvek egyike a folytonos változás, hogy minden áramlik. Az az özvegyasszony, aki elhunyt férje dolgozószobáját éveken át érintetlenül hagyja, mintha a férj csak most állt volna fel az íróasztaltól, negatív honeysuckle-állapotban van. Vagy a fiatal nő, aki vőlegénye halála óta nem hajlandó új kapcsolatot létesíteni. Vagy az a család, aki új helyre költözik, és állandóan a múltat emlegetik, a régi környéket, hogy mennyire hiányzik. Így nem tudnak új barátokat találni, nem érzik jól magukat új otthonukban, mert nem a jelenben élnek.
Ezek az emberek ragaszkodnak a múlthoz, megrekedtek, nem tudnak túl lépni a régi emlékeken, amelyekből csak a szépre akarnak emlékezni. Annak is segítségére van ez a virág, aki honvágytól szenved. A jerikóilonc eltávolítja a tudatból a múlt minden búját-baját. Semlegesíti a múlt befolyását és visszahoz minket a jelenbe. kilomtalanítja a szívcsakrát.
Pozitív állapotban az ember tanul a múltból, élő kapcsolatban van a múltjával, nem kapaszkodik feleslegesen bele. Amit érdemes megőrizni, azt magával hozza a jelenbe. Átengedi magát felsőbb énje irányításának, akkor is, ha az számára pillanatnyilag nem érthető.


A következő virág az ébren álmodóknak nyújthat segítséget. Ő az iszalag (Clematis)


   iszalag  Az iszalag az alkotóerő lelki potenciáljához kapcsolódik. Negatív állapotban a személyiség igyekszik minél kevésbé részt venni a való életben, saját képzeletvilágába húzódik vissza. Távolba meredő, merengő, álmodozó tekintetek iszalag állapotról tanúskodnak. Ezek az emberek világok között vándorolnak, a realitás nem különösebben vonzó számukra, ezért, amikor csak lehet, a szürke valóságból képzeletük színes világába húzódnak vissza. Mivel nincsenek jelen, kevés energiával rendelkeznek, üres a fejük, és hideg kezük-lábuk. Bajban vannak a részletekkel, esetleg látási és hallási panaszok léphetnek fel előbb-utóbb náluk, mivel nem akarnak részt venni a jelen történéseiben. Álmodozásuk miatt könnyebben érheti őket baleset, gyakran elalszanak, sohasem éberek, mert mindig gondolataik között vannak, sosem a jelenben. Amolyan "szórakozott professzorok". Elvágyódnak egy más világba, ha betegek lesznek, nagyon nehezen akarnak gyógyulni, közömbösek, egykedvűek. A 19. század végén elterjedt romantikus halálvágy tökéletesen kifejezte ezt az állapotot. Nagy problémájuk, hogy nem ismerik fel, hogy a jövőt a jelenben alakítjuk, és ennél a feladatnál mindenki energiájára szükség van, minden kéz, minden fej, minden szív be van tervezve. Aki egyszerűen csak kiszáll, és várja az idők eljöttét, nem csak magának árt, hanem a nagy egésznek is. Viszont pozitív tulajdonságaik közé tartozik, hogy nagyobb alkotótehetséggel bírnak, mint az átlagemberek. Igazi gazdag lelkületű művészek. A pozitív Clematis energiájú emberek színes fantáziájukat tudatosan képesek hasznosítani az anyagi világban, gazdagítják környezetüket, mint művészek vagy gyógyítók.

Az erdei fenyő (Pine) önmagunk elfogadásának virága


Az önértékeléstől az önbecsülésig...
Negatív Pine állapotban az ember indokolatlan bűntudata miatt leértékeli magát.Önmagunk elítélése különböző skálákon mozog, a szemrehányástól az általános lelkiismeret-furdaláson át az eredendő bűn miatt érzett archetipikus bűntudatig. Ilyen állapotú ember a következő mondatokról ismerhető fel: Soha ne bocsátom meg magamnak, hogy ilyen figyelmetlen voltam, elnézést,hogy leültem, tudom,hogy az én hibám, a szüleim lányt szerettek volna,de végül fiú lettem... A bűntudattól az ember gyakorta fizikailag fáradt, kimerült, az öröm az életében jelentéktelenné vált fogalom. Mindenért és mindig magát hibáztatja, többet követel magától,mint a környezetétől. Az ilyen típusú emberek folyton bocsánatot kérnek ,hogy a világon vannak, mert a lelkük mélyén nincsenek arról meggyőződve,hogy érdemes az életre. Ha a személyiség kizárja magát a szeretetből,az élet áramából, akkor nem áradhat át rajta isteni energia,tehát ő sem tud szeretetet adni,így nemcsak saját élethúrját vágja át, de vét az egység törvénye ellen is. Önpusztító bűntudatával egész környezetével irritálja és károsítja. Akik megtudnak nyílni a Pine potenciál előtt, az önismeret hosszú útját járták be, míg eljutnak végül a felelősség vállalásig és önbecsülésig. Az ilyen emberek lelkiismereti kérdésekben mások támaszai lehetnek.
pozitív megerősítések: nekem szabad..., megbocsátok magamnak...,megszabadultam...
 /forrás: Scheffer Az eredeti Bach-virágterápia/

Személyes konzultáció: bejelentkezés e-mailben: faczanyi@gmail.com
vagy telefonon: +36/30-8232-440.
Személyes találkozásunk alkalmával kb. 1 órás gyógyító beszélgetés során választom ki számodra a megfelelő virágesszenciákat.Várlak szeretettel!
Bach virágterápiás tanácsadás, Feng-shui lakberendezés,tértisztítás, földsugárzás mérés,
Tarot sorselemzés