2015/10/16

Edward Bach gyógyító stratégiája" Nem leküzdeni, hanem átalakítani."  
Ebbe a mottóba sűríthető Edward Bach gyógyítói hitvallása.

1.lépés: felismerni a jellem hiányosságait, a szellemi félreértéseket és az emiatt keletkezett negatív reakciómintákat.
2.lépés: ezt a helyzetet nem " leküzdeni" kell, hanem azt jelenlegi állapotként, értékelés nélkül elfogadni és nyomban "ejteni",már "megtörténtnek" tekinteni.
3.lépés:  az eddigi negatív reakciómintákra illő virágeszenciákat felismerni és erősítésül beszedni.
4.lépés: nézőpontváltás: visszaigazodni a nagy egészhez, a szellemi törvényekhez, a felsőbb énhez, a belső irányításhoz és a saját élettervhez.
5.lépés: a negatív reakciómintákat az igazi harmóniának megfelelő pozitív magatartásminták következetes érvényre juttatásával reharmonizálni.

Ezáltal válik hozzáférhetővé a pozitív potenciál: a jellembeli hiányosságok a jellem erősségeivé alakulnak át.
" Ha azonban szem előtt tartjuk, hogy a betegség igazi oka saját személyiségünkben és ezzel irányításunkban rejlik, akkor szorongás és félelem nélkül élhetünk abban a tudatban, hogy a gyógyszer bennünk van.
A gyógyulásnak bensőnkből kell jönnie, azáltal, hogy hibáinkat elismerjük és helyesbítjük, míg lényünket harmóniában ráhangoljuk az isteni tervre.
Ha megleljük a hibát, nem azzal segítünk magunkon, hogy leküzdjük vagy akaraterővel és energiával nyomjuk el a helytelent, az ellentétes erényt kell folyamatosan fejlesztenünk, ami a hiba minden nyomát automatikusan eltávolítja lényünkből.
Valamely hiba ellen küzdeni annyi, mint annak erejét felerősíteni; ezzel figyelmünk meglétére irányul,és tényleges harcba kever minket.
/ http://faczanyifengshui.blogspot.hu/2010/11/erenyek-es-gyengesegek.html  /
A győzelemhez vezető igazi út: elfelejteni a hibát, és tudatosan törekedni az erény kifejlesztésére, ami lehetetlenné teszi a hibát. Ez kezdetben talán kissé nehéz, de csak az elején. Azután megmutatkozik, milyen meglepően gyorsan erősödik a teljes szívvel támogatott erény."

Példa.
szeretném megtenni                   /                                        szeretném megtenni
lélek                                                                                   virágeszencia : vörösfenyő
személyiség /blokád-bátortalanság:                                                    
úgy sem lesz belőle semmi!                                                  belevágok!

A Bach-virágterápia arra szolgál, hogy megtanuljuk konstruktívan kezelni az emberi természet negatív lelkiállapotait, (pl. türelmetlenség,kishitűség,bizonytalanság,féltékenység) és ismét kapcsolatot találjunk lelki öngyógyító erőinkhez. A terápia célkitűzése a lelki harmónia megteremtése, így minél jobban kibontakozhat és stabilizálódhat a személyiség. Ennek közvetett hatása a nagyobb ellenálló képesség a lelki zavarokkal és a lelki problémákon alapuló testi zavarokkal szemben.A terápia elsősorban inkább a lelki egészség megteremtését szolgálja. De  mint tudjuk, ami bent, az kint! Ami fent, az lent!
                                                               (Mechthild Scheffer : az eredeti Bach-virágterápia)
http://faczanyifengshui.blogspot.hu/2014/03/salamon-beavato-mesei.html

Személyes konzultáció: bejelentkezés:
 faczanyi@gmail.com . telefonon: +36/30-8232-440.
Személyes találkozásunk alkalmával kb. 1 órás gyógyító beszélgetés során választom ki számodra a megfelelő virágesszenciákat.Várlak szeretettel!
Bach virágterápiás tanácsadás, Feng-shui lakberendezés,tértisztítás, földsugárzás mérés