Tértisztítás


Elődeink minden kultúrában ismertek módszereket a ház energiájának megtisztítására. Beköltözéskor rituálékat hajtottak végre, amit bizonyos rendszerességgel megismételtek.
A őszi, tavaszi nagytakarítás is ezeknek a rituáléknak a maradványa.
Minden helynek megvan a maga története, ami esetleg nem mindig volt kellemes. Minden esemény, ami valaha is történt egy épületben vagy egy telken, energiamezőt hagy maga után. Az olyan drámai események, mint például az öngyilkosság, balesetek, betörések, hosszú betegségből való eltávozás, családi drámák, veszekedések, ezeknek az eseményeknek olyan erős lehet az utóhatásuk, hogy még évtizedek után is lehet érezni a fel nem szabadított negatív energiákat!
Ha egy bizonyos lakásban mindig visszatérő rémálmok gyötörnek minket, félelem érzet van bennünk, feszültség, sokszor veszekszünk társunkkal ok nélkül, nem érezzük jól magunkat, akkor aktuális egy tértisztítás.
A tértisztítást előkészítve tanácsos egy „feng-shuis” nagytakarításon átesni, amely során megszabadulunk régi, feleslegessé vált tárgyainktól, ruháinktól, esetleg a kamránkban felhalmozódott, lejárt szavatosságú élelmiszerektől és még sorolhatnám. A nagytakarításnak jelentősége a megtisztulás, tehát a régi, megrekedt energiák kipucolása a házból. A rendrakást követően javul az egészségünk, az anyagi helyzetünk és az emberekkel való kapcsolatunk.
Mindenki érezte már, hogy egy –egy lomtalanítás után mennyivel könnyebbek, szabadabbak leszünk.
Pár fontos dolog, amit rendrakáskor érdemes ellenőrizni:
- A bejárati ajtó derékszögben nyitható-e, nincs semmi bútor, tárgy az útjában? Működik-e a csengő? Mert ha nem, meg kell vizsgálnunk, hogy a külvilággal harmonikus-e a kapcsolatunk.
-A közlekedő folyosóknak is fontos a szerepe, a lakás érrendszerét képviselik.
Az itt található bútorok, lomok akadályozhatják a közlekedést és az éltető energiák áramlását.
- Ellenőrizzük a gardróbot és szekrényeket! Mi foglalja el a helyet?
Évek óta nem használt, esetleg kinőtt vagy kihízott ruhák? Régi táskák vagy hibás cipők. - Mi van az ágy alatt és az ágy aljában?
Normális esetben tiszta ágynemű. Amikor más célból használjuk tárolásra, azok a tárgyak elveszik az életenergiát, negatívan befolyásolják az alvás minőségét.
- Mi foglalja el a helyet az éléskamrában?
Szerszámok, takarítóeszközök? Kiseperjük a ház anyagi jólétét, vagy az egészséges élelmiszereket tároljuk benne? Itt jegyzem meg, hogy a felhalmozás sem kedvező, ilyenkor ugyanis a jövőtől félünk, attól, hogy mi lesz, ha elfogy és nekünk nincs tartalékunk. A bőségre koncentráljunk, és arra, hogy mindenből jut mindig annyi, amennyire szükségünk van.
- Mit tárolunk az erkélyünkön?
Ellenőrizzük az ott elhelyezett tárgyakat. Tiszta és rendezett, vagy a hibás tárgyak, ételmaradékok halmozódnak „ott úgy se látja senki”alapon? Mennyivel szebb látvány egy színes virágokkal, zöld növényekkel beültetett erkély!
- A pince, a padlás, a garázs is ugyanolyan fontos rész a lakásnak! Tartsunk itt is rendet!

Ezt követően kerülhet sor a tértisztítási rituáléra, aminek fontos kelléke a gyertya, füstölő, kristályok, kis csengettyű vagy tibeti tál és a zene, mantrák, az ének, vagy akár a tánc,virágszirmok, szimbólumok, és egyéb kellékek! Gyakran égessünk fehér vagy lila gyertyát otthonunkba, ez már magában is tiszta, jó energiát vonz.

                             Foto: Pinterest

A tértisztítás során távozó elfáradt, régi energiák után időt kell hagynunk, az új, frissen beáramló energiáknak, hogy a lakás egészét bejárják.
Ahol létrejön az egyensúly, ott szívesen tartózkodunk.

                                                              Foto: Fáczányi Dóri