Totemállatok: A Gyík és ereje

     
"Összhangban állok a forrás fényével. A Nap Atya áldását adta rám és az utamra.
A tudat fénye áthatol, és létem minden szintjén tündököl."
rejtőzködés, megújulás, regeneráció




Több, mint 4000 féle gyík létezik, ezek közé tartozik például a leguán, a kaméleon, az agámák, és a gekkofélék. Mindenhol megtalálhatók, kivéve a jéggel borított sarkvidékeket. Kövek alatt, sziklákon, fák odvában, földhasadékokban élnek, részben víz közelében, részben szárazon.
Egyiptomban Szerápisznak szentelték, a feltámadást és a megújulást jelképezi; ő őrzi a tisztítótüzet. Görögországban  a napistennek, Apollónak áldozta magát, hogy elérje az  örök fényt. Hermésznek szentelték és a bölcsességért, valamint a szerencséért felel. Polinéziában a gyíkot a tűz és az erők isteneként tisztelik. Az indiánoknál az álmodó szerepe jut neki, ő őrködik az álom ereje felett, elkíséri a lélekvándorlásnál a sámánokat, és őrzi az élet fényét.


A gyíkkal való találkozás nagy szerencsét jelent. Azért jött, hogy egyesítsen bennünket a forrással, így békét teremtünk bensőnkben a férfi oldalunkkal. Függetlenül attól, hogy férfiról vagy nőről van szó mindenki hordoz magában egy női és egy férfi oldalt, amelyeknek egyensúlyban kellene lennie ahhoz, hogy a teremtés ereje átjárhassa testünket. A gyík megtanít arra, hogy életünkért vállaljunk teljes felelősséget, hogy határoljuk el magunkat az alkalmazkodás, a rejtőzködés és a visszavonulás által, és szabaduljunk meg egyértelműen minden rossztól, hogy tüzünket fénnyé alakítsuk át.


Arra szólít fel, hogy ne térjünk ki az  árnyoldalaink elől, hanem inkább válasszuk el magunktól őket, és találjuk ki, hogy mit jelentenek. Felszólít arra, hogy fogadjuk be a kozmosz bölcsességét, és ismerjük meg belső világunkat. Megtanít a különböző tudatállapotokra, megmutatja, hogyan tudjuk ezeket az életünk során átformálni, és segít megfelelni az új mintáknak. Rávilágít arra, hogy hogyan valósulhatnak meg az álmok, és megajándékoz a különböző megfigyelési képeségekkel és látásmódokkal. Gyógyulást hoz, és nagyszerű, bölcs lélekvezető.


A Nap Atya áldott üdvözletét hozza, megmutatja, hogyan csempészhetünk melegséget, biztonságot, boldogságot, és szerencsét az életünkbe. Ismeri a sötétség erejét, az álomösvényt, és a más világokhoz vezető utakat. Bevezet az álmok és a manifesztáció művészetébe. Mivel a mennyezeten és a függőleges falon is képes keresztül futni, megtanít bennünket a nehézségi erő legyőzésére és a különböző dimenziókon keresztüli mozgásra.
Álomszimbólum: A gyík üdvözletet hoz a Nap Atyától, és azt közli velünk, hogy a terveinkre vonatkozó jelek kedvezőek. Arra ösztönöz, hogy mutassuk meg tudatalatti erőnket, hozzuk napvilágra, hogy ez az erő gyógyító hatással lehessen az életünkre.
Forrás: Jeanne Ruland Az állatok ereje végigkíséri életünket
Fotok: Pinterest