Totemállatok: a krokodil ereje


Transzformáció, erő, gyógyítás 

"AZ VAGYOK, AKI VAGYOK." 
"A forrásból táplálkozom. Megnyílok, és befogadóképessé válok. Lényem isteni."


A krokodil a Föld legősibb hüllői közé tartozik. Az első leletek 210 millió évvel ezelőtti időszakból származnak. Létezik édesvizi és sósvizi krokodil, valamint a folyótorkolatoknál olyan, aki mindkét típusú vízben otthon érzi magát. Az egyes fajok között van olyan, ami a 10 m hosszúságot is eléri.
A hímek gyakran nagyobbak, mint a nőstények. A krokodil, amelynek rendkívüli szexuális erőt tulajdonítanak, legtöbbször magányosan él. Gyors mozgású, hirtelen csap le, akkor támad csak, ha éhes.

Egyiptomban a krokodil az egész országot jelképezte. Létezik egy beavató templom, amelyet a krokodiloknak szenteltek, az ide belépőnek meg kell tanulnia legyőzni a félelmeit, múltját  pedig háta mögött kell hagynia. A majáknál a krokodil az ősszellem, az őskezdet földóriása, aki a világ szentségét, minden lét ősalapját, gazdagságot, növekedést, és a Föld teljességét testesíti meg.
 A hinduizmusban a folyó istennőjét testesíti meg, akinek a szájából származik minden földi élet.
A krokodil ezért a kollektivitás, az alvilág, az ősök világa, a halál és zűrzavar jele csakúgy, mint az újjászületésé és a megújulásé.


A krokodil súlyos sérülésekre, erőteljes energiarablásra, az ősök birodalmának, a gyermekkornak vagy az előző életeknek a meggyalázására hívhatja fel a figyelmet és megmutatja , hogyan lehet ezeket a sebeket meggyógyítani. Arra szólít fel, hogy tekintsünk végig magunkon, és változtassuk meg ezeket az erőket. Mély átalakulási folyamaton keresztül vezet bennünket,  amelyben a múlt sebei begyógyulnak. Meghatározó védőállat további lelki sérülések ellen, nyugalmat teremt, és aktiválja az öngyógyító mechanizmusokat. Követni őt annyit jelent, hogy legyőzzük a félelmet. Segít bepillantani lelkünk tükrébe, míg fel nem ismerjük az istenit magunkban, és így vissza nem nyerjük a létezésbe vetett hitünket. Kiszélesíti a látóteret, és segít a megemészthetetlen átalakításában és feloldásában
Az idők kezdetétől ismeri a világ titkait! A kollektív tudattalan üzenetét hozza, amely a Földön minden élőlényt összeköt. Minden egy, de hogy teljessé váljon, a lélek megtépázott erőit újra össze kell illeszteni. Ha valaki a forráshoz akar eljutni, akkor fontos felfedezni minden életforma egységét és kapcsolatát.

Ha követjük a krokodilt, és készen állunk arra, hogy a régi akadályokat legyőzzük, akkor visszavezet az isteni forráshoz és érzelmeink eredetéhez. Megtanít lelkünk fényének kiterjesztésére és az önigenlésre. A krokodil amulett a félelmek legyőzését és az ősbizalom meggyógyítását szolgálja.
Kövei: ametiszt, gránit, hematit, rubin
Színei: zöld, türkiz, olajzöld, ibolyakék
Elemei: víz, tűz 
Szimbólumai: lingam, kukorica, tavirózsa 
További asszociációk: ősállat, önfenntartás, ősösztön, intuitív tudás.
Álombeli jelentése: ha a krokodil megjelenik az álomban, akkor az ősbizalom súlyos, gyógyításra váró sérüléseire utal. Hozhat üzenetet az ősök birodalmából, és jelezhet nagy átalakulási folyamatot is.  
                                            (Jeanne Ruland Az állatok ereje végigkíséri életünket)