Hajkorona... avagy belső erő



Hajkoronánk az erőt, a szabadságot, a szépséget és a teljesítményt jelképezi.
(Gondoljunk csak a bibliai Sámsonra, aki elvesztette erejét, mikor haját levágták )
Közvetlenül az emberi méltósághoz, a hatalom lényegéhez kapcsolható. Legfelső, hetedik főcsakránk, a koronacsakra a fejtetőnkön helyezkedik el. Ezen a szinten szellemünk összekapcsolódik a felsőbb szellemiséggel, a földöntúli dimenziókkal. 
A haj itt, az energiaközpont közelében nő. 
Egyfajta antenna, amely a fizikai világot a spirituálissal hivatott összekötni. 
Vénuszi minőséget is hordoz magában.


 A haj állapota a szexuális, reproduktív erőt,a szaporodást, a nemi teljesítményt is jelképezi.
Fontos tudni, hogy a hajam a saját életem irányítása feletti hatalmamat is tükrözi. Mit akarok az életemmel kezdeni? Úgy érzem, mások irányítják az életemet? A hatalom visszavételéhez szükséges erő és bátorság növeli szabadságérzetemet, és a hajam erősebb lesz. A haj az ember életőrömét is mutatja, tisztasága arról tanúskodik, mennyire vagyok hajlandó önmagammal foglalkozni. Érdemes figyelni a haj állapotát, mert közvetlenül jelzi a lelkiállapotot.


A haj a fizikai és a spirituális világ közötti kapcsolatot testesíti meg - a haj az, amely engem a kozmoszhoz és a spirituális energiákhoz köt. 
 A hajhullás azt jelzi, hogy eltávolodtam isteni részemtől. Olyan ember vagyok, aki nem a spirituális, hanem a materiális világ felé fordul. Lehetséges, hogy erős intuíciós képességgel rendelkezem, mégis inkább anyagi, racionális dolgokra figyelek. Megpróbálok mindent az irányításom alatt tartani, félek attól, hogy nyissak, nehogy elveszítsem a kontrollt. Mindig azt gondolom, én jobban csinálok mindent, mint mások. Minden belső félelem cselekvésképtelenséget, elkeseredettséget, és nem várt feszültséget okoz számomra. Ha azt hisszük, hogy a világban uralkodó rendnél, az isteni energiánál mi jobban csinálhatunk valamit, rá kell jönnünk, hogy ez csak illúzió. Nem kell az élet ellen harcolnom, az mindig velem van, támogat és a segítségemre siet, ha hallgatok rá, és nyitott maradok felé. Csak kérnem kell teljes lelki nyugalommal, és az élet megadja számomra mindazt, amit megérdemlek.
Forrás/ Jacques Martel Lelki eredetű betegségek lexikona


Tarot: 11 kártya / Erő
Bach virág : Vadrózsa - belső erő