2017 - A Sors kereke



2017 = 2+0+1+7 = 10 

Szerencsekerék  Tarot - Nagy Arkánum 10.lap
A Karma kereke, a Sors kereke, Fortuna Major ...

Izgalmas év vár Mindannyiunkra! 
2016 megtanított minket arra, hogy felsimerjük a helyzeteket, szituációkat, játszmákat az életünkben, amik már nem szolgálják fejlődésünket - a Bölcs Remete erre volt hivatott - és akinek ez a belső munka sikerült, az lehetőséget kap 2017-ben arra, hogy az örökös körforgásából kilépjen, és kezébe vegye a sorsát! Gondolok itt arra, hogy amit már megtanultunk, nem kell újra és újra ismételnünk. Életünk új ciklusa indulhat el, melyet szerencse kísér, lehetőséget kapunk, ha felismerjük, hogy van kiút a krízisből. A tízes az első kétjegyű szám, így egy új kezdetet és egy előző szakasz befejezését szimbolizálja.
Tehát ne késlekedjünk meghozni a döntést, -aki még nem tette- hogy változtatni akarunk életünkön!

A kerék egy mandala, a belső rend pszichikai teljességének szimbóluma, a tudat békéjét, a bűntudat feloldását hozza és megerősíti, hogy a világ minden szintjén alapvető Rend létezik. Belső felismeréseket tehetünk, ami nem a fizikai szinten nyilvánul meg elsődlegesen, hanem érzelmi síkon, a szívünkben. Életünk dolgai csakis tőlünk függnek, lehetőség adódik arra, hogy eldöntsük, mennyire vagyunk stabilak a jelen való tudatosságban, a félelem és a bűntudat nélküli teremtésben, ahogy azt a Mágus teszi.

Az egyes - a Mágus - egységben van Önmagával és a Világgal, uralja az elemeket, teremtő erővel bír! A jelenben van!!! Egyensúlyban tartja a női és férfi energiákat. A teremtésben azonban van két ádáz ellensége: a félelem és a bűntudat! Ilyenkor is teremt...a félelmeit teremti! Ekkor elveszíti az egyensúlyt, és ismételten a sorskerék aljára zuhan, ahonnan fáradtságos munkával juthat fel a kerék tetejére.

A nulla - A Bolond  - a Kezdet és a Vég, (Alfa és Omega) Ő az, aki már mindent megtapasztalt, nevetve lépked a világok közt, és tudja, nincs mit veszítenie, hisz Minden az Övé a "Mindent vagy Semmit" elv alapján ... A Semmi a Minden...a kör a mindenség, a tökéletesség. 




Játszunk tovább a számokkal... ha így adom össze:  2+0+17 = 19  = A Nap 

19 - A Nap - a Szeretet 

A tökéletes Egység, a nagyobb Fény és Szeretet állapota. Mindent töröl, ami negatív és nem a feltétel nélküli szeretet.  De vigyázz, ne vakítson el a Nap fénye, mert sugarai perzselőek lehetnek, ha még nem vagy kész a befogadására... 

Kívánom Nektek, hogy tapasztaljátok meg a jelenben levés örömét, és éljetek meg sok szép szeretettel teli pillanatot 2017-ben is!