Tavaszváró


 "A lényeg: mindenkor légy kész feláldozni azt, ami vagy, azért ami válhat belőled." 
Charles Dubois


 Kopogtat a tavasz, testünk, lelkünk nagyon várja már... ugyan még hideg van, kopár minden, de már hosszabbak a nappalok, tovább és hangosabban csicseregnek a madarak, és már mutatkoznak az új élet jelei a természetben is. Vágyjuk a nap meleg sugarait, a színeket, a friss levegőt, a derűt! 
A szürkeség, fénytelenség felemészti ilyenkorra erőtartalékainkat, és fáradtnak, levertnek, erőtlennek, rosszkedvűnek érezhetjük magunkat. Testünket segíthetjük egy tisztulással, léböjttel, böjtöléssel. Menjünk kirándulni, sütkérezzünk a napon, töltődjünk... 
A tavaszi nagytakarítás és  a "lomolás" is segít az új életre születésben... az elengedésben!
Nézzük át ruhás szekrényeinket, konyhánkat, kamránkat... fogadni mernék, hogy mindenki fog találni legalább egy valamit, amitől itt az ideje megválni! 
A nagytakarítást követheti egy tértisztítás, a régi, elhasználódott energiától való megtisztulás és az új, friss energia behívása. Füstölőkkel, kristályokkal, gyertyákkal, virágszirmokkal csináljunk egy kis szertartást, varázslást, elengedést, és hívjuk meg otthonunkba a tavaszt! 
Frissítsük fel otthonunkat új színekkel, növényekkel, virágokkal, képekkel, cseréljük le fotóinkat, mozgassuk meg az állóvizet a lakásban, az otthonunkban, merjünk bátran változtatni.
Ez majd az életünk különböző területein is meghozza a változást, átalakítja a lappangó energiákat. 
Boldog tavaszvárást kívánok!