2010/04/20

Tudatosság...Te félsz a "gonosztól"???

"A gonosz minden,ha fogékony vagy rá, és semmi, ha nem.Ez a spirituális lét két szélső pólusa,az út kezdete és vége.Köztük megannyi lépcsőfok található.
"...ne álljatok ellent a gonosznak"-de hogyan?


Meditáció - Ülj le minden nap,és találd meg magadban a csendet.Ebben a csendben béke honol,és nincsenek indulatok.Nincs gonosz,és nincs bosszúvágy vagy ítélkezésből fakadó megbotránkozás.Ha így teszel,a düh kezelése idővel természetessé válik számodra,akárcsak a többi más energiáé,és fokozatosan megszabadulsz a gonosz szorításából.


Kontempláció (szemlélődés) -Elméd fokozatosan szerepet játszik abban,hogyan reagálsz a gonoszra:minél izgatotabb az előbbi,az utóbbi annál fenyegetőbbé válik.Minél inkább áldozatnak érzed magad,a rossz annál erőszakosabb lesz.Minél jobban félsz a gonosztól és minél inkább azt látod mindenben,annál több okod lesz a védekezésre.Az érzékelés azonban megváltoztatható.A valóságban a jó és a rossz folyamatos harcban állnak;egyik sem győzedelmeskedhet végérvényesen a másikon. Épp ezért nem vethetsz véget a gonosznak,de eldöntheted,hogy részt kívánsz-e venni a harcban vagy sem. Ha az utóbbit választod,elméd elveszíti a gonosz iránti érdeklődését,az pedig visszavonulót fúj.

Reveláció(kinyilatkoztatás; felismerés) -Amikor félsz a gonosztól,biztos vagy létezésében.ez a bizonyosság pedig rákényszerít,hogy részt vegyél jó és rossz örökös harcában.A passzív ellenállás sem szabadíthat meg,legfeljebb időlegesen.De ha látod,hogy a jó és a rossz között folyó harc nem más,mint fény és árnyék játéka, a gonoszba vetett bizonyosságod elmúlik.Átlátni a rossz álarcán és keresni a fényt:ez minden lényege.A keresés gyümölcse a reveláció,amelyben a fény önszántából fedi fel magát!


Ima- Kérd,hogy a gonosz mögé láthass. Ennek a kívánságnak nem kell filozófikusnak lennie.Amit kérsz,az nem több,mint hogy bepillanthass a düh,a mártíromság,az ellenségeskedés és az agresszió álarca mögé.Ezek az érzelmek lényeg nélküliek,így csak nagyon rövid ideig meggyőzőek.És mégis,más emberek érzelmeit általában annyira ijesztőnek, sajátjainkat ellenben annyira hihetőnek találjuk, hogy nem látjuk mögöttük a valóságot.Azáltal,hogy imádkozol valamely istenhez vagy felsőbb énhez, akiben hiszel,alapjában véve kapcsolatot létesítesz a valósággal, kérve, hogy mindig figyelmeztessenek illúzióidra.


Kegyelem-A kegyelem állapotában a gonosz helyébe szeretet lép.Ezt azonban nem érheted el,ha félsz,dühös vagy,vagy áldozatnak érzed magad.Miközben azon dolgozol,hogy átrágd magad a negativitáson,tartsd észben,hogy a másik oldalon ajándék vár rád.A gonosz ugyanis nem hagy űrt maga után,amikor elmegy,csak helyet, amelyet Isten betölthet."          (Deepak Chopra,A harmadik Jézus)