Karácsonyi készülődés a harmónia, szeretet jegyében

Felgyorsult világunkban egyre kevesebb időnk van megpihenni,magunkban lenni, meghallani a csendet, szeretteinknek minőségi figyelmet szentelni. Rohanunk, idegeskedünk,aggódunk . Kiábrándító módon a boltokban már október végén megjelenik a karácsonyi dekoráció,az árusítás…először láttam,hogy a halottak napi gyertyákat egyszerre pakolták ki a karácsonyi díszekkel az áruházban…elég kiábrándító látvány volt. Mert szerintem mindennek megvan az ideje, a módja, csak mi  ezt már elfelejtettük.
Számomra másról szól az ünnep…
Az ünnephez díszbe kell öltöztetni magunkat, a szívünket, a lelkünket, az otthonunkat.
Otthonunk díszbe öltöztetését kezdhetjük egy alapos takarítással, lomtalanítással. A tértisztítás is ennek a folyamatnak a része, amikor a megrekedt energiák helyett fényt hívunk be lakásunkba. Otthonunk fokozatosan öltöztessük „ünneplő ruhába”. Az első dísz, amely jelzi az ünnep közeledtét, az adventi koszorú.
Ahogy halad előre az idő,előkerülnek a karácsonyi égősorok, ablakdíszek, ajtókopogtatók.
A lakásban igyekezzünk melegséget,  barátságos hangulatot teremteni. Ha tartunk minden szezonra más - más anyagú,színű párnahuzatokat, amiket tudunk cserélgetni, takarókat,terítőket,gyertyákat,akkor már önmagában ez a pár dolog meg tudja változtatni a lakás hangulatát.
Téli estéken égessünk minél többször mécsest, gyertyákat, ( a só mécses gyertyatartók vagy sólámpák pozitív hatással vannak az egészségünkre és a kedélyállapotunkra is.)A gyertyának egyébként is tisztító hatása van.
Illóolajok közül karácsonyi hangulatot áraszt a narancs,fahéj,alma,szegfűszeg,vanília,mézeskalács,fenyő,ánizs,rozmaring…Amikor az ember egy ilyen illatú lakásba belép, elvarázsolódik,elfelejti a gondokat.
A feng shuiban az öt elem tana szerint a fém elem és a víz elem, amelyhez az ősz és a tél kötődik, mint évszak.
Tehát használhatunk sok fehéret, aranyat, ezüstöt,bronzot, kéket a díszítéshez.Hogy ne torlódjanak össze a tenni valók nagyon,javaslom írjuk össze magunknak egy kis jegyzetfüzetbe,beosztva az időnket,így elkerülhetjük a káoszt,és biztos,hogy senki és semmi nem fog kimaradni.

Ajándékok: Nem minden a pénz…apró ötletek,kézzel készített ajándékok,amik személyre szabottak
A harmónia fontos része az ünnepnek, a külső mellett a belsőnkkel is foglalkozzunk. Vegyünk egy meleg, illatos fürdőt, nézzünk meg egy szép filmet, szánjunk időt a meghitt pillanatokra, egymásra. Sétáljunk egy nagyot kint a szabad levegőn, hogy a sok ránk rakódott energia ki tudjon tisztulni. Menjünk, igyunk egy jó bögre forralt bort a karácsonyi vásárban, miközben gyönyörködünk az ünnepi forgatagban. Ne sajnáljuk magunktól az időt,üljünk be egy cukrászdába egy finom meleg kakaóra, sütire…
Tanuljuk meg szeretni magunkat, a többi embert, tanuljuk meg, hogy a dolgok,teendők megvárnak  minket,viszont vannak fontos pillanatok ,amik mellett nem érdemes elrohanni, mert ha megállunk egy percre,és szánunk rá időt, akkor észre fogjuk venni,hogy mindig,egész évben karácsony van. Mindenkinek szép,örömteli készülődést kívánok az ünnephez.