Vadrepce -a Fény virága




Nincs is szemet gyönyörködtetőbb látvány egy hatalmas, sárgálló repcemezőnél... (vagyis van, mert a napraforgómező, vagy susogó, aranyló búzamező is gyönyörű látvány), csak a komor tél után az ember kiéhezve a színekre, nem tud betelni a látvánnyal, és elfogult lesz...

A lelki fájdalomtól a lelkierőig:

A vadrepce a vidámság és a fénylő tisztaság lelki tulajdonságait testesíti meg. Elűzi a bánatot és visszahozza az örömöt az életbe. Aki a Bach eszenciák közül ezt szedi, úgy érzi, lassan felébred egy nehéz, sötét álomból. Az ember ilyenkor belső derűvel éli meg napos és borús napjait. Látja ugyan a sötét felhőket, de nem hatnak rá nyomasztóan.

Különösen ajánlott és hasznos szedése kora tavasszal és ősszel jelentkező búskomor fázisok idején, vagy télen, mikor keveset látjuk a napot! A gyerekek ösztönösen a vadrepcét választják, ha tudat alatt magukra veszik mások szomorúságát. Azoknál a depressziós hangulatoknál, melyek hosszabb testi betegség következtében jelentkeznek, a vadrepce szedésével az életerő jelentős aktiválódását figyelhetjük meg.

Megerősítések: könnyű, vidám vagyok,
a Fény felé tartok!

A csakrarendszerben a napfonatcsakra színe a sárga, a nevében is hordozza a NAP energiáját, az életerőt. A sárga az arany, a bőség, az erő, a gazdagság színe, amely nyugalmat sugároz. 
Többek között a múltból eredő bölcsességet jelenti, és a befelé forduló egyéneket nyitottabbá teszi. 
A határozottság, derűlátás, életöröm megtestesítője. A haladás, előrejutás színe, és a termékenységet is szimbolizálja.