Szentivánéji álom...


Az Alcsúti Arborétum Magyarország legeredetibb angolparkja. A kastély parkja ma több mint 40 hektáros, növényritkaságok egész sorát rejtő arborétumnak ad helyet.
Az Alcsúti Arborétum növényzete a XIX. századi növénytelepítés eredményeként egy 540 fajból álló fás növénygyűjtemény. A legszebb és legidősebb példányai között platánok, török mogyorók, tulipánok, vasfák, vérbükkök, mocsárciprusok, jegenyefenyők, és japánakácok találhatók, de értékes a hárs,- juhar-, tölgy- és gesztenye-fajok gyűjteménye is. Egyedülálló értéket képvisel a 24 törzset nevelő óriástuja, a zuhatagos bükk, a héttörzsű török mogyoró, a közeli Csaplári erdő Magyarország legidősebb, 170 éves libanoni cédrusa és az etyeki utat szegélyező, vele egyidős platánsor.






Minden évszakban kellemes időtöltés az arborétumban a madárdaltól hangos, hatalmas fákkal szegélyezett, kényelmes sétautakon az egykori főhercegi kertet bejárni. Szentivánéj környékén, június hónapban egyedi látványosság a Szentjánosbogár-tánc. Különleges esti sétában lehet részük az ide látogatóknak, miközben ezernyi fénylő zöld lámpásként repkedve nyújtanak látványosságot bevilágítva az arborétumot.






Június 15-én elkezdődött, és előreláthatólag még 2 hétig Te is átélheted ezt a természeti csodát, jegyek megvásárolhatóak napközben és este minden nap 18.00.órától.
Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, kikapcsolódni vágyó vendéget erre a kellemes esti programra az Alcsúti Arborétumba.Túravezetés keretein belül élvezhetitek a fénylő szentjánosbogarak rajzását ebben az időszakban.

A csodás látvány garantált, ráadásul természetes környezet, felüdülés és pihenés vár mindenkit, aki ellátogat az Alcsúti Arborétumba.





Fotó: videohive.net
További információ: Alcsúti Arborétum
Forrás. sokszinuvidek.hu