2016 - A Bölcs Remete

2016 = 2+0+1+6 = 9
                                                             
' Aki megnyugvásra talál saját magában, az hazaért! '

                                            A Bölcs Remete - Tarot-Nagy Arkánum 9.lap

A magányos Remete a hegy csúcsán, egy elhagyatott úton áll. Egy lámpással világít a „lentieknek”, a hegy lábánál lévőknek. Segít nekik, hogy megtalálják az utat, és feljussanak hozzá, szeretettel és türelemmel várja őket. A fény a benső utunkat világítja meg, amelyen haladva rátalálunk a végső igazságra. Jobb kezében a lámpás nem egyéb, mint értelmének fénye, amivel sötétben vezető útjára világosságot sugároz, hogy ne tévedjen el. Úgy tartja a lámpást, hogy csak ő láthatja annak fényét. Más emberek szeme elől a kis lámpát nagy köpenyével eltakarja. Korábban minden újonnan felfedezett igazságot és meglátást tovább adott más, kereső embereknek. Lassan belátta azonban, hogy kevesen értik meg, és legjobb, ha újonnan felfedezett igazságait magának tartja meg. Nem mutatja tehát értelmének fényét és tudását többé más embereknek, csupán bizalmas barátainak. Megtanult hallgatni!

Aki igazán keres, annak időről időre el kell vonulnia valahova, ahol egyedül lehet. 
A Remete az élet iskolájában tanult, így lett maga is tanító. Feladata a bölcsesség fényével megvilágítani az utat azoknak, akik tanulni akarnak. Ennek jelképe palástjának szürke színe, amely a bölcsesség színe. "Nekem nincs szükségem senkire, de rám mindenkinek szüksége van!" 

A kilences szám azért fontos, mert számrendszerünk utolsó jegye. Utána visszatérünk az egyes számhoz, az egységhez. A Remete ezért a tarot-utazás első szakaszának utolsó állomása. 
A kilences szám az önmegvalósítást, a felnőtté válást, a tökéletesedés felé haladó utat jelképezi. 
Lehet,hogy életünkbe egy tanító érkezik, aki segít nekünk megtalálni a bölcsesség belső útját. 
A Remete abban segít, hogy felismerjük a belső korlátainkat, amelyeken csak az idő képes változtatni, és amelyek akaratunkon kívül állnak. Meg kell békülnünk az igazsággal: hiába harcolunk az ellen, amin változtatni nem tudunk. Ha belátjuk ezt, elérjük a mértékletesség és az alázat állapotát. Olyan tulajdonságok ezek, amelyek mind sikereink, mind kudarcaink elviseléséhez, helyes kezeléséhez nélkülözhetetlenek. Változás akkor történik, amikor eljön az ideje.
 Nem lehet kikényszeríteni: várnunk kell és hagynunk, hogy a belső hangunk vezessen minket.                                                                                                                  /Forrás:Ezo.Tv./