Az Egyiptomi Kék



A kék szín az Ősi Egyiptomban kiemelten fontos volt. Dominál a híres Egyiptomi Kék a sírok falfestményeiben. A Neteruk ábrázolásaiban, az ősi ékszerekben, használati tárgyakban. A két legfontosabb kő kék, a lapis lazuli és a türkiz. Kék a lótusz. Kékek az üvegek, melyet néhány kicsi műhely még ma is készít ősi technikával, fáraó üvegeknek nevezik őket. Kék kerámiával díszített Szakkara lépcsős piramisának belső tere.


Dandara Hathor Temploma pedig maga a csoda, a gyönyörű kék oszlopokkal, és kék mennyezettel. Belépsz ide és megérint egy másik világ, az isteni magasztos és szeretettel-teli jelenléte. Az Egyiptomi Kék az egész ősi világban híres volt, az első szintetikus festékanyag, melyről még ma sem tudják pontosan hogyan állították elő.


És melyre ma is rácsodálkozik a tudomány, mert olyan nanorészecskéket tartalmaz, melyek áttörést hozhatnak a gyógyászati, kommunikációs eszközök és lézer-technológia terén.
Az Egyiptomi Kék a látható fényben infravörös fényt sugároz. A világűrben jelelévő infravörös fény nagy része már nem éri el a Föld felszínét. Ízisz gyermekei viszont mégis tudták, hogy állítsák elő és éljenek ebben a sugárzásban.



Az Egyiptomi Kék, az ég kékje, az eredet kékje, Szíriusz kékje...
Hát igen, ismét egy tény, mely elgondolkoztat és egyértelműen rámutat, hogy Kemet lakói teljesen más tudatossági szinten léteztek, mint a mai emberiség. 
/Forrás: Veres Kriszta, Lélek -Láng/