SZAKRÁLIS GEOMETRIA

Ez a téma egy ideje nagyon foglalkoztat...ráeszmélni minden pillanatban, hogy milyen csodás a természet és a világ, amelyben élünk! Bárhova megyek, bárhova nézek, mindenben egy fantasztikus rendet és ritmust vélek felfedezni...és ahogy figyelem, egyre jobban élvezem...ezért most összegyűjtöttem pár képet, ami remélem mindenki örömére szolgál!


"A Szakrális Geometria a tér és a mögötte húzódó szellemi folyamatok titkaival foglalkozó ősi tudomány melyet az ókorban az egyiptomi papok műveltek, majd évezredekkel később virágkorukban a katedrálisok építői adták át generációkon keresztül a titkos tudást. Platón az ősi misztérium tudás utolsó nagy beavatottainak egyike oly fontosnak tartotta a geometria művelését, hogy iskolája kapuja fölé a következő feliratot szögezte: „Ne lépjen be ide senki, aki a geometriát nem ismeri!”Korunk felvilágosult, anyagba süllyedt embere már csupán az anyagi folyamatokat észleli, a mögöttes szellemi folyamatokat már nem, vagy csak alig. Az aranykorban a tudomány, a művészet és a vallás egységet képzett, azonban az emberiség anyagba szállásával ez az egység szétesett és különálló területekre bomlott. A feladat újra egyesíteni – immáron tudatosan ­– ezt a három területet, egy magasabb oktávon. Korunkban ehhez nyújt kiváló segítséget a Szakrális Geometria!
Ennek a tudománynak számtalan területe létezik, melyet a már jól ismert ősi hermetikus bölcsesség egyesít: „Amint fent, úgy lent”. Azaz ha a dolgok mélyére pillantunk, ugyanazokat a folyamatokat találjuk mikro- és makrokozmikus szinteken is. Természetesen a geometria se kivétel ez alól. Az emberi test, a DNS, a föld szent helyeinek felépítése és elrendezése vagy a naprendszer struktúrája mögött ugyanaz a rendező elv húzódik meg melyet a modern tudomány az eszközeivel sikeresen igazolt. Mégis túl sok a megválaszolatlan kérdés, melyre műszereink továbbra sem adnak választ..." Forrás/ szakralisgeometria.hu/