James Redfield, Mennyei prófécia


"Az étel az első számú energiaforrás. Ahhoz, hogy a benne lévő energiát tökéletesen hasznosítsa az ember, az ételt értékelni kell, élvezni kell. Az ízlelés a kapu. Az ízeket meg kell becsülni. Ez a jelentősége az étkezés előtti imának. Az ima nemcsak hálaadás: Ettől válik az étkezés kegyes cselekedetté, szent dologgá. Így megy az étel energiája az ember testébe. Az étel befogadása csak az első lépés. Miután az ember saját energiaszintje az étel által emelkedett, érzékenyebbé válik az energia más formáira is....és fokozatosan megtanulja, hogy evés nélkül is befogadja az energiát. A környezetünkben mindenben van energia. De minden dolog a maga sajátos energiáját tartalmazza. Ezért van az, hogy egyes helyeken az ember energiaszintje könnyebben megemelkedik, mint másutt. Attól függ, hogy az ott fellelhető energiafajták mennyire felelnek meg neki. Nyitottnak kell lenni, össze kell kapcsolódni, használni kell a szépérzéket, mint az energia mezők érzékelésében. De ezt a mozzanatot tovább kell vinni, mindaddig, amíg az ember azt nem érzi, hogy elkezd feltöltődni.

-Szépnek látja azt a fát? kérdezte...próbálja megérezni...idézze fel, mit érzett, mikor a hegytetőn volt.
-Könnyű voltam, biztonságérzet fogott el, és úgy éreztem, mintha össze lennék kapcsolódva a tájjal. Olyan volt, mintha az egész testem össze lenne kapcsolódva a tájjal.
-De mi volt az az érzés?
-Szeretet -böktem ki- szeretet volt minden iránt, ami létezik.
-Ez az -vágta rá- akkor most érezze ugyanazt a fa iránt.
- Várjunk egy percet - tiltakoztam - a szeretet nem kormányozható. Az vagy van, vagy nincs.
Az ember nem utasíthatja magát, hogy szeressen valamit.

-Az ember nem utasítja magát -jelentette ki- Az ember beengedi önmagába a szeretetet. De ahhoz előbb megfelelő állapotba kell hoznia a tudatát. Ha befogadjuk az energiát, megnő az energiamező a testünk körül. Ha nem sikerül, és ezt kudarcként éljük meg, akkor visszaesik az energia szintünk az eredeti állapotára.
-Amit ott a hegyen átélt, ajándék volt. Áttörés egy új szemlélet mód felé. Most azt kell megtanulnia, hogyan lehet előidézni azt az érzést, de azt csak apránként lehet.
Amikor a dolgok szépségét és egyediségét csodálja - magyarázta -energiát vesz fel.
Ha eljut arra a szintre, hogy, szeretet érez, akkor visszaadhatja az energiát, ha úgy kívánja. Ezáltal egy kölcsönös energiaáramlás jön létre, ami magas rezgésre emeli a résztvevőket.

Sokáig ültem ott a fa előtt. Minél inkább a fára koncentráltam figyelmemet, minél jobban csodáltam színeit és formáját, annál több szeretet költözött belém. Szokatlan élmény volt. 
Az energiakisugárzáshoz a szeretet állapotának kell fennállnia."