James Redfield: Mennyei prófécia /felismerések



"A Második Felismerés megerősíti, hogy ez az újfajta tudatosság valódi. Belátjuk: túlságosan elfoglalt bennünket az anyagi világban való túlélés. Arra koncentráltunk, hogy a biztonságunk érdekében ellenőrzésünk alá vonjuk a világot. Most viszont rájövünk, hogy az újfajta nyitottság felébredést jelent: ráébredünk arra, mi történik a valóságban.

A Harmadik Felismerés megnyitja az új életszemléletet. A mindenségről megállapítja, hogy tisztán energiából áll, méghozzá olyan energiából, amelyre a gondolataink által hatni tudunk.

A Negyedik Felismerés pedig rávilágít arra az emberi törekvésre, hogy ellopjuk az energiát a többi embertől, oly módon, hogy uralkodunk rajtuk, beleavatkozunk a tudatukba. Ez pedig bűn, amit azért követünk el, mert gyakran érezzük úgy, hogy kifogyott belőlünk az energia. Az energiahiány természetesen gyógyítható, ha összekapcsolódunk a magasabb energiaforrással. Az univerzum mindannyiunkat képes ellátni energiával, ha megnyitjuk magunkat a forrás számára.

Ez az Ötödik Felismerés üzenete.
Egy rövid ideig tartó misztikus élmény megmutatja, hogy mekkora energia forrás áll rendelkezésünkre, csakhogy ez az állapot olyan, mintha mindenki másnak elébe ugorva  bepillanthatunk a jövőbe. Egyenlőre nem vagyunk képesek ezt az állapotot hosszú ideig fenntartani. Ha olyasvalakivel beszélünk, aki normális tudattal él, ha olyan világban mozgunk, ahol még léteznek konfliktusok, könnyen kipottyanunk ebből a megemelkedett tudatállapotból, és visszazuhanunk régi önmagunk szintjére. Akkor pedig az a teendő, hogy fokozatosan, apránként visszaszerezzük azt, amibe bepillantást nyertünk, hogy a folyamatot visszavezessük a végső tudatosság szintjére. De ehhez meg kell tanulnunk tudatosan feltöltődni energiával, mert ez az energia hozza létre a véletleneket, és a véletlenek segítenek állandósítani az elért szintet. Lehetséges ,hogy elveszítjük az energiát, például ha átengedjük  magunkat a félelemnek, de ez a szint attól kezdve úgy működik, mint egy külső határ, és aránylag könnyen elérhető újra.Új emberré váltunk. Magasabb energiaszinten, magasabb rezgésállapotban létezünk. Feltöltekezünk, növekszünk, újra feltöltekezünk, újra növekszünk...

A Hatodik Felismerés arról szól, hogy fel kell ismernünk, mi  magunk  milyen módszerekkel  uralkodunk  másokon. A Negyedik Felismerés szerint az ember mindig kevésnek érzi saját energiáját, és azért igyekszik  mások fölött uralkodni, hogy az emberi kommunikációban áramló energiát megszerezze magának. Az ötödik felismerés megmutatja, hogy létezik másfajta energiaforrás, de ezzel igazából nem tudunk összekapcsolódni, amíg meg nem értjük, hogy egyénenként milyen módszert használunk a mások feletti uralom megszerzésére és föl nem hagyunk a használatával. Mert valahányszor visszatérünk ehhez a beidegződéshez, mindannyiszor leválasztjuk magunkat a másik forrástól. Nem könnyű megszabadulni ettől a szokástól, mert eleinte mindig tudattalanul működik. Elhagyni csak úgy lehet, ha előbb teljesen beemeljük a tudat szintjére. Be kell látnunk: A mások fölötti uralom módszere mindegyikünk számára azonos azzal, amit gyerekkorában használt, ha  magára akarta vonni a figyelmet, maga felé akarta irányítani az energiát. Ez a mi tudattalan hatalmi drámánk. Itt rekedtünk meg, újra és újra ismételgetjük. Csak annyit veszünk észre, hogy általában ugyanolyan dolgok történnek velünk. Ez azért baj, mert ha mindig  megrekedünk ugyanannál a jelenetnél, akkor életünk nem folytatódhat a véletlenek által megszabott vonalak mentén. Ha az energia megszerzésének érdekében mindig ugyanazt a manipulációs jelenetet játsszuk el, nem engedjük továbbperegni  a filmet.

 A Hetedik Felismerés elmondja ,hogy képesek vagyunk a tudatos fejlődésre. Az életben nem az a nehéz, hogy válaszokat kapjon az ember, hanem az, hogy helyesen ismerje fel, mi a kérdés. Ha jó a kérdés, mindig megérkezik a válasz. Amikor intuíciódra, érzéseidre hallgatsz, összekapcsolódsz az egyetemes áramlással, amely jelzi, ha megakadtál, ha boldogtalanság, szomorúság, zavar vagy harag van benned. A folyamat, ami most zajlik benned, arról szól, hogy megtanulsz különbséget tenni a saját bizonytalanságodból származó és a magasabb rendű vezetőtől érkező üzenetek között. Minél tudatosabbá válsz, minél jobban összpontosítod magad a belső középpontban, annál jobban eltudod majd különíteni a pillanatnyi ötletszerű vágyakat az intuitív tudástól. Mindkettő jelentkezhet erős késztetés formájában, kezdetben nem is tudod megállapítani, melyikről van szó. Aranyszabály, hogy sose cselekedj pusztán azért, mert valamit sürgősnek érzel.

A Nyolcadik Felismerés  tartalmaz egy figyelmeztetést. Óva int attól,hogy megtorpanjon a fejlődésünk...ez akkor következik be, ha az ember elvakultan kötődik egy másik emberhez. Hátráltathatjuk fejlődésünket, ha egy másik embertől származó energiától válunk függővé, ahelyett, hogy belső, isteni kapcsolatból töltődnénk fel. Véletlen találkozások nincsenek. mindenki valamilyen ok miatt lép be az életünkbe, és üzenetet hoz számunkra. Csatornád megszilárdításához arra van szükség, hogy  hallgass a belső útmutatásra és tudatosítsd saját érzéseidet. A megszilárdulás összefügg az önértékeléssel, az önelfogadással, a visszatérő  negatív gondolatoktól való megszabadulással. A megszilárdulás annyit jelent, hogy észreveszed a hatalmi drámát, még mielőtt beleesnél. Képes vagy segítséget kérni a mindenségtől: nem várod el, hogy valaki más gondoskodjék rólad.

A Kilencedik Felismerés elmondja, hogy életünk célja a spirituális fejlődés.E tudás eredményeképpen változás áll be rezgésünk frekvenciájában. Az igazság keresése új életformához vezet bennünket. A befelé fordulás a beható önmegismerés időszaka következik. Lelassulunk annak érdekében, hogy meghalljunk  minden új igazságot, és nyitottan várunk minden új találkozást. Intuíciónk egyre világosabban értésünkre adja, kik vagyunk, és mi a dolgunk, fejlődésünk érdekében változtatni fogjuk majd foglalkozásunkat. Becsülni fogjuk természetes energiaforrásainkat, megértjük majd, a pénz az energia egyik formája. Senki sem esik majd a túlzott fogyasztás hibájába, mert az embereknek a biztonságérzethez nem lesz szükségük tulajdonra. Egyes ember csoportok, amelyek tagjai elértek egy bizonyos szintet, láthatatlanná válnak az alacsonyabb rezgésállapotban létező emberek számára. Az alacsonyabb szinten létezők úgy érzékelik majd, hogy ezek egyszerűen eltűntek, míg a láthatatlan csoport úgy érzi, hogy továbbra is ugyanazon a helyen tartózkodik, csak könnyebb, spirituális formában.
Itt a Földön elérni a menyországot (fölemelni a rezgésszintet) ez az emberiség létezésének, egész történelmének célja."