pszichikus szennyeződés és pszihikus támadás

"A pszichikus szennyeződés igen gyakori. Ha úgy találod, hogy hirtelen megcsappan az önbizalmad, kételkedni kezdesz magadban, félelmet, elkeseredettséget vagy negativitást érzel, melynek nem tudod a magyarázatát, ha bűnbakká váltál, vagy valami olyasminek voltál tanúja, ami mással történt meg, akkor érdemes tekintetbe venni a pszichikus szennyeződés, vagy a pszichikus támadás lehetőségét. A pszichikus támadás következtében olykor gyengének és lehangoltnak érezzük magunkat, és nem értjük,mi történik velünk. Az ok nemritkán abban keresendő, hogy valaki negatív energiákat sugároz felénk -nem feltétlenül tudatosan-, ezért védekeznünk kell ellene. Ne feledd, hogy senkinek nincs valódi hatalma feletted, és hogy a negatív energia soha nem olyan erős, mint a pozitív. Habár lehet, hogy tudomásodon kívül pszichikus szennyeződés ért, rövid időn belül újra egyensúlyba tudsz kerülni, ha tudatosan dolgozol rajta.
A következő pár gyakorlat segít ebben.

A földhöz kötésben segít az egyszerű lélegzés is, (segít a jelen pillanatban maradnunk),vagy vegyél egy kellemes fürdőt, tornázz, táncolj... De segít az is, ha kis terpeszbe állsz, hunyd le a szemed, és képzeld el, hogy talpadból és nyitott gyökércsakrádból gyökerek nyúlnak le mélyen a földbe, és képzeld el, hogy a föld aranyszín energiáját gyökereiden keresztül magadba szívod. Hagyd hogy az erőt adó energia lábadon keresztül testedbe áradjon. Most engedd be a korona csakrádon az Univerzum energiáját, képzeld el, hogy ezüst-fehér fény jár át, és a szívcsakrádnál egyesül a föld energiájával. Engedd hogy átjárjon az energia, ne csinálj semmit, csak létezz.

Maradj addig ebben az állapotban, amíg jólesik, majd vond vissza gyökereidet, és tudd, hogy szilárd alapokkal rendelkezel itt a földön.

Tisztítás és védelem.A gondolat ereje is elég, de bármilyen vizzel kapcsolatos rituálé is megteszi. Egy kellemes fürdő, zuhany, miközben azt gondolod, hogy megtisztulsz a víz által. "Lemossuk magunkról a napot" Gondold végig, rád akaszkodott-e valaki, aki lényének bizonyos részeit körülötted hagyta. Esetleg tettél-e te valakivel hasonlót.

Gondolj arra, hogy megakarsz tisztulni, és hívd vissza magadhoz lényed a napfolyamán máshol hagyott részeit, kérd meg őket, hogy jöjjenek haza, és csatlakozzanak újra szeretettel hozzád. Ami pedig nem tartozik hozzád, az térjen vissza oda, ahonnan jött. Gondolatban vizualizáld aurád, hogy tiszta, sima, fényes, és sértetlen. Vizualizálj egy védőburkot aurád köré, mely fényes, és ragyogó.

Égess minden nap egy gyertyát, vagy mécsest, a fényt erősíti környezetedben, és tisztít.(forrás:Dr.Brenda Davies,A szívcsakra megnyitása)