2015/09/29

Karakter számok és a hozzá rendelt Bach virágok
1-es típus:

A számmisztikában mindenki 1-es, aki 1-jén, 10-én, 19-én vagy 28-án született.

 Az 1-es típusú ember határozott, magabiztos és önálló. Bárhol, ahol megjelenik, előbb-utóbb a figyelem, az érdeklődés középpontjába kerül. Ennek egyik oka az, hogy különleges módon nyilvánul meg, a kisugárzása rendkívül vonzó, határozott. Büszke fellépésével nagy hatást gyakorol a férfiakra és a nőkre is. Lehet rá számítani, ha a közösség (baráti, munkahelyi, családi stb.) döntés elé kerül. Szívesen átveszi az irányítást, ha azt látja, hogy a körülötte lévők elbizonytalanodnak. Rendkívül okos és kreatív. Mindig képes megújulni és új megoldásokat találni. Nem panaszkodik és sopánkodik, hanem egyedül megküzd a problémáival. Szereti a függetlenséget.Nem terheli a többieket a saját gondjaival. Inkább ő segít és ad tanácsot. Nagyvonalú és bőkezű a szeretteivel.

Virágai: szőlő,bükkfa, katángkóró,békaliliom,magyal, cseresznyeszilva,félelem szerei,vadgesztenyerügy,vasfű.

2-es típus:

A számmisztikában mindenki 2-es, aki 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én született.

 A 2-es típusú ember kedves, szelíd és segítőkész. Bármikor, bármiben lehet rá számítani. Szívesen és gondolkodás nélkül segít mindenkinek. Békeszerető, békés, békéltető ember. Ösztönösen mindent elkövet a béke megteremtése érdekében. Alap állás, hogy ő nem vitapartner. Amennyiben a közelében vitázik két ember, akkor azokat rögtön igyekszik kibékíteni.Fontos számára a család. Fiatalkorában erősen kötődik a szüleihez. Tiszteli, szereti őket. Később, felnőttkorában is törődik velük, gondoskodik róluk. Saját családját is óvja, védi és minden jóval ellátja.
Finom, gyengéd és tapintatos. Ő a háttérország, aki képes megteremteni a biztos alapot egy családban, baráti körben vagy a munkahelyen is. Sohasem tolja magát előtérbe. Az ő igazi erénye az ötletek kivitelezése és a segítségnyújtás. Kitartásával segíti megvalósulni az ideákat. Közreműködése nélkül semmi nem válhat kézzelfoghatóvá. Minden sikerben benne van a keze. Alkalmazkodó és együttműködő. Mindig lehet rá számítani.  Jelenléte nyugalmat és békét sugároz. Nélküle semmi sem olyan kellemes, mint vele.
Virágai: kisezerjófű,apróbojtorján,kékgyökér,szikárka,vadrózsa,
vörösvirágúvadgesztenye,iszalag,jerikóilonc,magyal,félelem szerei

3-as típus:

A számmisztikában mindenki 3-as, aki 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án született.

 A 3-as típusú ember rendkívül közvetlen, vidám és optimista. Jó hatással van mindenkire a környezetében. Az ő közelében semmi sem olyan nehéz, sőt mintha minden megoldható lenne. Humora és derűs stílusa rendkívül népszerűvé teszi. Szeret társalogni, szeret társaságba járni, lételeme a kommunikáció és minden ezzel kapcsolatos társasági esemény, rendezvény. Jó felfogó- és megfigyelőképességű. Kíváncsian gyűjti az információkat. Törekszik a tudásra és az új ismeretekre. Szinte mindig naprakész, tájékozott. Ő tud meg mindent legelőször. Nemcsak érdeklődő, nyitott, de ezen túlmenően rendkívül intellektuális, művelt, nagyon választékos a szókincse.  Mindenkivel megtalálja a megfelelő hangot, és mindenkihez van egy-két kedves szava.
A 3-as típusú ember minden esetben megoldás centrikus, nem probléma centrikus,nem a nehézségekre koncentrál, nem sopánkodik, nem esik kétségbe, hanem rögtön a kivezető utat keresi.
Virágai: apróbojtorján,magyal,hangafű,fehér virágú vadgesztenye,cseresznyeszilva,fűzfa, bükkfa

4-es típus:

A számmisztikában mindenki 4-es, aki 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én született.

 A 4-es típus józan, szorgalmas és maximálisan megbízható. A tücsök és a hangya meséből ő a hangya, vagyis teszi a dolgát, nem lazsál. Munkájának mindig megvan a látható eredménye. Lassan, de biztosan, „téglánként” építi fel életművét. Ha valaki bajba kerül, és segítséget kér tőle, akkor nem utasítja vissza. A munkájában is becsületes, ahogyan a párkapcsolataiban is. Mindig azt teszi, amit mond vagy megígér. Nála pontosan lehet tudni, hogy mire lehet számítani. Nem taktikázik, nem manipulál, hanem nyílt lapokkal játszik. Tisztességéhez nem fér kétség. A 4-es türelmes, kitartó és kiegyensúlyozott. A családja biztonságban érezheti magát, mind anyagilag, mind érzelmileg. Ráadásul erős, elsősorban fizikailag, de lelkileg is. Nagy teljesítményekre képes hosszú távon. Ő a tipikus maratoni futó.A
 lelkiismerete mindig nyugodt. 
Virágai: tölgyfa,szilfa,nebáncsvirág,olajfa,dió,tárnics, jerikóilonc, kisezerjófű, szelídgesztenye.


5-ös típus:

A számmisztikában mindenki 5-ös, aki 5-én, 14-én vagy 23-án született.

 Az 5-ös típus jóindulatú, jó kedélyű és nyitott ember. Hihetetlenül népszerű, mert képes lelkesedni és lelkesíteni. Szenvedélyesen tud szeretni. Ha szerelmes, akkor nem lehet ellenállni neki. Nagyon tud udvarolni és csábítani. Lenyűgöző, sármos és igazán gavallér, illetve vonzó. Az 5-ös nem kispályás játékos. Mindent nagyban csinál. Nagy kanállal eszi az életet. Nagyvonalú, jótékonykodó, irgalmas és igazságos. Ráadásul rendkívül szerencsés: mindig mindent megúszik. De ezt nem tartja meg önmagának, hanem megosztja másokkal. És kozmikus törvény, hogy aki ad, az kap. Ő ösztönösen jól áramoltatja az energiákat, ezért az a végeredmény, hogy mindenhol vannak ismerősei, barátai, támogatói.
Felismeri a változásokat, és rugalmasan alkalmazkodik a váratlan helyzetekhez. Nem okoz gondot neki, ha új stratégiát kell kidolgoznia. Akkor él igazán, ha zajlanak az események körülötte. Jó példát mutat az embereknek, és optimista életszemléletével hitet is ad a körülötte élőknek.Nagyfokú szabadságvágya van.Elengedhetetlen, hogy csak olyan kapcsolatokban maradjon meg, amelyek elegendő mozgásteret biztosítanak számára. 
Virágai: bükkfa,fűzfa,cseresznyeszilva,nebáncsvirág,vadrózsa,vasfű,rozsnok.


6-os típus:
A számmisztikában mindenki 6-os, aki 6-án, 15-én vagy 24-én született.


 A 6-os típus végtelenül gondoskodó és szeretetteljes. Mindig mindenkit ellát jó tanácsokkal vagy étellel-itallal. Senki sem lehet szomorú a közelében. Szinte mindenkinek a problémáival foglalkozik. Nem tud érzéketlen és figyelmetlen lenni. Meleg az ölelése, simogató a szeretete és megnyugtató a jelenléte. Egyszerűen nem lehet nem szeretni őt. A párkapcsolatban rendkívül türelmes, figyelmes, nagyon gyengéd szerető. Sosem erőltet semmit, csak amennyivel örömet tud szerezni, amiben a másik is partner. Érzéki és odaadó is egyben, ami rendkívül vonzóvá, szerethetővé teszi. Egyébként mindenki szeret a 6-os társaságában lenni, mert harmóniát, elfogadást, szeretetteljes légkört tud teremteni maga körül.
Bárhova teszi be a lábát, ott jó ízléssel átrendezi a tárgyakat. Így hamar kellemes környezetet alakít ki.Békés természetű. Kerüli a vitákat, mindent megtesz, hogy egyetértés legyen a környezetében. Fontos számára, hogy a hozzá tartozó emberek is törekedjenek a harmóniára. 
Virágai:katángkóró,vörös virágú vadgesztenye, vadalma,kisezerjófű,magyal,szikárka7-es típus:
A számmisztikában mindenki 7-es, aki 7-én, 16-án vagy 25-én született.

 A 7-es típus nyugodt, csendes és titoktartó. Bárki bármilyen titkát rábízhatja, ő szent feladatnak tartja, hogy azt megőrizze. Keveset beszél, de ha megszólal, akkor oda kell figyelni, mert nagyon fontosat fog mondani. Sosem faggat senkit, de szívesen meghallgat bárkit. A saját problémáival nem terhel másokat. Bölcs nyugalommal szemléli az életet. A közelében minden probléma sokkal kisebbnek tűnik. A társaságában mindenki képes lelassulni és a dolgok lényegét meglátni. A 7-es nem sokat törődik a külsőségekkel, annál inkább a tartalommal. A tudást és a tapasztalatot sokra tartja. Nehéz megközelíteni és a bizalmába kerülni, de akit egyszer megtisztel ezzel, az büszke lehet magára, mert csak azt érhet ilyen nagy megtiszteltetés, aki valóban méltó rá, aki maximálisan megbízható.D
iszkrét és megbízható. Sosem pletykál, és nem mond senkiről semmi kompromittálót.Tudja, hogy mindennek megvan a maga ideje. Aki kitartóan teszi a dolgát és kivárja a megfelelő időt, eléri a célját.
Virágai:békaliliom,tárnics, vörös fenyő, erdei fenyő, ernyős madártej, vadrózsa, szelídgesztenye,félelem szerei,vadalma,kisezerjófű,sülzanót.8-as típus:

A számmisztikában mindenki 8-as, aki 8-án, 17-én vagy 26-án született.

 A 8-as típusú ember egyenes, elszánt és energikus. Jellemzi a határozott, erős, célirányos energiabevetés, továbbá a nagy lendület és a jelentős, de átgondolt kockázatvállalás. Ezek kifejezetten jó hatással vannak a környezetében élőkre, hiszen a 8-as hajlandó mások ügyéért is harcba szállni. Aki fél vagy aki bizonytalan, annak az életkedvét adhatja vissza a 8-as eltökéltsége. Bár olykor agresszív és túlfűtött, de emögött inkább a meggondolatlanság, semmint a rosszindulat húzódik. Ha szerelmes, akkor hihetetlenül szenvedélyes tud lenni. Szerencsére az élet más területén is hasonlóan szenvedélyes és lelkes, legyen szó munkáról, nemes ügyről. Egy igazi hős lakozik benne, aki csak arra vár, hogy megmenthessen valakit. Ilyenkor nem ismer félelmet és nem kíméli önmagát.
 Hatalmas energiával vág bele a kihívásokba.Egyenes és őszinte.Megjelenése fiatalos, vitális. Mozgása ruganyos és sportos. 
Kozmikus törvény, hogy mindenki annyit vehet ki, amennyit beletett. A 8-as azért van sikerre „ítélve”, mert belead apait-anyait. Nem töpreng, hogy megéri-e. Ha elszánja magát a cselekvésre, akkor hajtja magát a célig. Amit ő fel tud mutatni, azt kevesen képesek. Legyen büszke arra, hogy sok embernek ad hitet. Jó példával jár elöl, és bebizonyítja, hogy semmi sem lehetetlen, csak akarni kell.
Virágai: szikárka,vasfű,nebáncsvirág,katángkóró,szilfa,olajfa,bükkfa,forrásvíz,magyal.

9-es típus:

A számmisztikában mindenki 9-es, aki 9-én, 18-án vagy 27-én született.

  A 9-es típus jóindulata határtalan. Teljesen mentes az előítéletektől. Mindenkiben a jót keresi – és aki keres, az talál. Így az emberek az ő közelében mindig jobbak, meg akarnak felelni annak a tudattalan elvárásnak, hogy mindenki alapvetően jóindulatú. A 9-es segítőkészsége és empátiája is határtalan. Minden élőt tisztel, legyen szó emberről, állatról vagy növényről. Ő a legeltökéltebb környezetvédő. Érzi, sőt átérzi bármelyik lény szenvedését. Tudja, hogy bolygónk egészségi állapota elsősorban rajtunk, embereken múlik. Jó hatással van mindenkire ilyen téren is. A 9-es olyan, mint a szivárvány, mert benne van az összes szín. Ő a teljesség száma: magában hordoz mindent, ezért képes mindenkit megérteni. Hűséges, becsületes, megbízható társ. Az, aki egy finom, érzékeny lelkületű társra vágyik, nagyon jól jár vele.
Igaza van abban, hogy az élet szép, és minden probléma megoldható.Magasra teszi a lécet önmagával és másokkal szemben is.
Virágai: nebáncsvirág, fehérvirágú vadgesztenye,forrásvíz,iszalag,bükkfa,cseresznyeszilva,

11-es típus:

A számmisztikában mindenki 11-es, aki 11-én vagy 29-én született.

 A 11-es típus törekszik a függetlenségre és a szabadságra minden síkon: szellemileg, lelkileg és anyagilag is. Egy rendkívül individuális, különleges, egyedi ember. Mindig meg is őrzi ezt a fajta különbségét. Vállalja és nem bánja, hogy sokszor csodabogárnak tartják. Hallatlanul eredeti a gondolkozása, egészen újszerűen, másképp közelíti meg az élet dolgait, mint ahogy általában az emberek, mert ő egy igazi kísérletező-feltaláló alkat. Hihetetlenül tehetséges, egy zseni. Ezzel sokszor segíthet, ha a hagyományos megoldások nem működnek. Jó példával jár elöl abban, hogy merjenek kísérletezni a többiek is. A világot és az emberiséget mindig a merész újítások vitték előre. A forradalmárok feladata a fennálló rend megdöntése és úgy modernebb előkészítése.
Virágai: Cseresznyeszilva, nebáncsvirág,vasfű, békaliliom.22-es típus:

A számmisztikában mindenki 22-es, aki 22-én született.

  A 22-es típus nem hétköznapi figura, semmilyen szempontból. Bármilyen mélypontra kerül, bármilyen nehézség adódik az életében, akármennyire reménytelenül lenullázódik, mindig talpra tud állni. minden nehézségből kimászik, ráadásul úgy, hogy egyre és egyre erősebb, egyre és egyre tapasztaltabb lesz. Életfilozófiája: „Ami nem öl meg, az megerősít.” Ez a hozzáállás a környezetében lévőkre kedvező hatású lehet. Csodálhatják amiatt, hogy sosem adja fel, és talán példát mutathat, hogy érdemes küzdeni a reménytelennek tűnő helyzetekben is. Ugyanakkor  van benne nagyvonalúságra való hajlam. Képes az utolsó ruhadarabját vagy a pénzét is odaadni a rászorulóknak. Főleg a teljesen lehetetlen körülmények között élőket segíti szívesen, akikkel mások nem foglalkoznak.
Egy lézersebész pontosságával kíméletlenül mindig rátapint a másik gyenge pontjára. Pontosan tudja, hogy mi fáj a legjobban a másiknak, és azt el is találja. Ezzel segíthet felismerni a probléma gyökerét. Nem elégszik meg a félmegoldásokkal. Akkor is a végére jár a dolgoknak, ha az fájdalommal jár együtt. Nem kíméli magát soha semmiben.
Virágai: katángkóró,forrásvíz,nebáncsvirág,gyertyán,bükkfa,vasfű.

A karakter tulajdonságokhoz rendelt virágoknak jelentősége,hogy a fent leírt pozitív tulajdonságok ellenkezőjét,vagyis a negatív karakter tulajdonságokat áthangolják, (pl. határozott,magabiztos,önálló - önbizalomhiányos, önállótlan,határozatlan... kékgyökér,szikárka, vörösfenyő) így megelőzhetők a karakterekhez tartozó betegség hajlamok. Személyes konzultációra bejelentkezés e-mailben:
faczanyi@gmail.com  vagy telefonon: +36/30-8232-440.
Személyes találkozásunk alkalmával kb. 1 órás gyógyító beszélgetés során választom ki számodra a megfelelő virágesszenciákat.Várlak szeretettel!

Bach virágterápiás tanácsadás, Feng-shui lakberendezés,tértisztítás, földsugárzás mérés