Hogyan kerülhetünk el egy járványt?

A járványokról köztudott, ahogy felüti valahol a fejét, kitör a pánik... Mindenki azon aggódik, hogy lehetne kikerülni...pedig ha tudnánk, hogy nem törvényszerű minden járványt elkapni! 



A járvány egy fertőző betegség terjedését jelenti. Könnyen azt gondolhatnánk, hogy ha másokkal egy időben kapok meg egy betegséget, akkor az nem a gondolataimmal vagy az általam megélt érzelmekkel áll összefüggésben, hanem inkább arról van szó, hogy a járvány  "senkit nem kímél".
Valójában a különbség a között, hogy egyedül vagy másokkal egy időben kapok-e meg egy betegséget, csak abban áll, hogy többen vagyunk hasonló helyzetben.Így megélhetek személyes vagy kollektív bizonytalanságot a politika, a gazdaság, a környezetvédelem kapcsán, úgy, ahogy megélhetek személyes,engem érintő dühöt másokkal egy időben is. A betegség természete jelzi számomra, hogy mit kell tudatosítanom az életemben. Így visszaadom a szeretetet annak a részemnek, amelyiknek  épp szüksége van rá azért, hogy több békére és harmóniára leljek az életemben. / Jacques Martel: Lelki eredetű betegségek lexikona /

Sokat segít viszont, ha tudatosítjuk magunkban azt, miről szól a betegség, és nekünk van-e megoldandó feladatunk ezzel, ha nem adunk teret a félelmeknek, a pániknak, és nem arra koncentrálunk, hogy mit NEM akarunk, hanem a pozitív megerősítésekre és arra, hogy mit akarunk! Amikor központunkban és lelki egyensúlyban vagyunk, akkor összedőlhet a világ körülöttünk, minket akkor sem tud ledönteni a lábunkról!