2015/09/24

Jin és Jang... Szikárka, avagy a belső egyensúlyHa megfigyeljük magunkon,milyen területen, melyik oldalunkon jelentkezik problémánk,vagy fájdalmunk, akkor az segítségünkre lesz a felismerésben, hol kezdjük a rendrakást!Ha már a gondolatainkban sikerül rendet raknunk,sokszor a testünkben is helyre tud állni a harmónia.

NŐI PRINCÍPIUM 
Legyek akár férfi, akár nő, az agyam jobb féltekéje és a testem bal fele a női princípiumot (a jin)
jelképezik, amely a kreativitás, a művészi hajlamok, az együttérzés, a befogadóképesség, az érzelmek és az intuíció székhelye. A gyengédség, az érzékenység, a harmónia, a szépség és a tisztaság is ide tartozik. A legnagyobb nehézséget számomra az érzelmeim kifejezése jelenti. Jó érzéssel tölt el, amikor megvigasztalok valakit? Képes vagyok azt mondani: „szeretlek", „fáj valami"? Nem érzem jól magam, ha én vagyok az, aki kap, főleg, ha szeretetről van szó. Akár akarom, akár nem, a női princípium a részemet képezi. A feminin oldalamhoz való viszonyom közvetlen kapcsolatban van az életemben jelen levő nőkhöz fűződő viszonyommal: anyámmal, lányommal, barátnőmmel, feleségemmel. A nőiességem, feminin oldalam kifejezési módja (hogy ez nehezen vagy könnyen megy-e), nagyban függ a szülői modelltől és attól, hogyan azonosulok egyik vagy másik szülőmmel.

FÉRFI PRINCÍPIUM
A férfi princípiumot a test jobb oldala, és az agy bal féltekéje szimbolizálja. A kínai orvoslás terminusa szerint jang oldalnak, a nyugati kultúrában pedig racionális oldalnak nevezzük. Ennek az oldalnak a legfontosabb, domináns erényei a következők: bátorság, teljesítmény, logika. A lét racionális, önálló, materialista oldala. Jelképezi továbbá az intellektuális aspektust is, a személyiség aktív részét, amely a feminin oldal gondolataiból és megérzéseiből kiindulva, kivitelezi, megvalósítja azokat. Minden emberi lény, legyen az férfi vagy nő, rendelkezik egy férfi oldallal (jang) és egy női oldallal, (jin) Mivel a férfi oldalamat fejlesztettem ki jobban, olyanná akartam válni, mint az apám.

Nem szabad elfelejtenem, hogy csak akkor teljesedhetek ki az önmegvalósításban, ha a női és férfi oldalamat egyensúlyba hozom.


Az eszenciák közül az egynyári szikárka, mely képes helyreállítani a felborult egyensúlyt,segít eljutni a ziláltságtól a belső harmóniáig. Segít meghozni döntéseinket. Amikor úgy érezzük magunkat, mint egy mérleg, ami ide-oda billeg, egyik végletből a másikba, egyik nap madarat lehet velünk fogatni, a másik nap meg halálosan letörtek vagyunk, vagy egyik nap tűzbe mennénk valakiért, a másik nap meg közönyössé válik...
Ebben a negatív állapotban a belső egyensúly hiánya természetesen fizikailag is megmutatkozik egyensúly zavarokban, a belső fül megbetegedéseiben,féloldali zavarokban, a pajzsmirigy eltérő működésében. Ebben a negatív állapotban a tévedés abban áll, hogy a személyiség vonakodik egyértelműen elfogadni a felsőbb én irányítását.Hiányzik a belső orientáció, amely mértéket, erőt,
és irányt ad. Amíg nem dönt egyértelműen lelke útja mellett,addig különféle erők befolyása alá kerül, játékszerré válik, amelyet hol az egyik, hol a másik pólus vonz. Mindezzel értékes időt és energiát pazarol el, és egy helyben topog. Ebben a negatív állapotban az az elsődleges cél, hogy elérjük az arany középutat, és meghalljuk belső hangunkat. A belső erőből eredő könnyedség biztonsággal tölti el az embert,és tud dönteni. Belső nyugalmat, kétségbevonhatatlanságot, határozott magatartást fog eredményezni szedése.Ez pozitívan és megnyugtatóan hat majd a környezetére is.
Az angyal válaszol c.könyvből

G. Böjtöljek-e pénteken?
A böjtölést egy tisztulási lehetőségnek tartottam.

- NEM! A MINDENNAP MÉRTÉKE LEGYEN A BÖJTÖD!
(3. Beszélgetés 22. old.)


Személyes találkozásunk alkalmával kb. 1 órás gyógyító beszélgetés során választom ki számodra a megfelelő virágesszenciákat.Várlak szeretettel!
Feng shui tanácsadás,harmonizálás,tértisztítás,Bach virágterápia,Tarot sorselemzés.
Időpont egyeztetés: +36/30-8232-440