Ölelj meg egy fát ...




A Fa-terápiát már az ókori görögök és rómaiak, a kelták és az indiánok is alkalmazták. Ők úgy tartották, hogy a fáknak szellemük, lelkük van, akik képesek erőt adni, segíteni rajtunk. A fa-terápia a német származású, természetgyógyászatban jártas Manfred Himmel által vált hivatalossá, aki rájött, hogy a fáknak gyógyító erejük van.

A fák földből, vízből, levegőből és napfényből szívnak magukba energiát. Erős pozitív aurával, nagy gyógyító energiával rendelkeznek, amit azonnal érezhetsz, mihelyt belépsz egy fa koronája alá. A fa energiája jótékonyan hat ránk: megtisztítja az energiamezőnket, oldja a feszültséget, megnyugtat, és erővel, pozitív energiával tölt fel.

Biztos is tapasztaltad már, hogy amikor fájdalom ér, vagy problémák sokasága nehezedik a válladra, akkor egy séta a friss levegőn, ahol zöld koronájú fák vesznek körül elsöprik a "viharfelhőket" fejed felől, és megnyugszol!
Az igazi feltöltődéshez azonban nem elég egy alkalom. Minél több időt kell tölteni zöld környezetben, hogy testünk-lelkünk felfrissüljön!



Hogyan öleljünk meg egy fát!?

A jótékony hatás elérése érdekében nem kel mást tennünk, mint felhasználnunk a fa "gyógyító" erejét! Ennek érdekében tetszőleges ideig öleljünk át egy fát úgy, hogy közben homlokunk, mellkasunk, és hasunk a fa törzséhez ér! Bal kezünk felfelé, jobb kezünk pedig lefelé mutasson! Azután forduljunk meg, hogy nyakszirtünk, gerincünk és lábunk is érintkezzen a törzzsel! Ha álmatlanság kínozna bennünket, akkor jó időben heveredjünk le a fa mellé, és meztelen talpunkat tegyük a fa törzsére! A fa energiájából elsősorban nappal töltekezzünk, mert éjszakára az energia lesüllyed a gyökerekbe! Ha tíz-húsz percig – lehetőleg mezítláb, tavasszal, nyáron vagy kora ősszel – átölelve tartjuk egy-egy egészséges, nagy fa törzsét, akkor sok elveszített életerőt, energiát nyerhetünk vissza, és a közérzetünk is javul. Ezen túlmenően még bizonyos kórokat is orvosolhatnak a fák.


A különböző fajtájú fák más - más területen hatnak:

Bükk: Hatalmas energiákkal rendelkezik. Az egyik legerősebb energiamezővel rendelkező fafajta, lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz ellen is célszerű megölelni – vagy nekitámaszkodni – legalább tíz percre. Segít abban, hogy megszabadulj a rosszkedvtől, visszaadja az életkedvedet, ráadásul élénkítő hatással is bír. Ha stresszes az életed, a bükkfa áldásos hatását ne hagyd ki. Erősíti a teherbírásodat, és megszabadít a gyötrő gondolatoktól. Mindenképpen érdemes hétvégén meglátogatnod egy ilyen fát, hogy végre kiengedhesd a gőzt, ami felgyülemlett benned a hét során.

Gesztenye: a szerelmi bánat, és a csalódottság elűzője. Alkalmas arra is, hogy érzelmeiddel tisztába jöjj. Ha kétségek gyötörnek, esetleg sokat szorongsz, akkor a gesztenyefa lombaji alatt keress menedéket. A fa elszívja a negatív érzéseket, és lelkedet megnyugvással tölti el. Erős szeretetenergiát áraszt magából, begyógyítja a lelki sebeket. Erősíti a vérkeringést, és a reuma ellen hat.

Hárs: Egy kis lelkierőért forduljunk e fához, ugyanis az érzelmi problémák legjobb "orvosa".
Ha mérhetetlen boldogtalanságot érzel, esetleg egy szerelmi csalódáson vagy túl, akkor a hársfa a te mentőöved. Ez a fa képes eltört szívedet újból összeragasztani. Nála megnyugvást találsz, és enyhülnek érzelmi panaszaid. Pótolja az elveszített testi és lelki erőt,valamint
lázcsillapító hatást fejt ki.

Nyírfa: Erősíti a belső látás képességét. Fejleszti ösztöneinket, amire ezen túl bátran támaszkodhatunk. A nyírfaterápia segítségével könnyebben átláthatunk másokon, így minimálisra csökkenthetjük annak az esélyét, hogy az orrunknál fogva vezessenek. Segít leküzdeni a szorongást, félelmet, és a pánikot.A fűz hatásait egészíti ki a vese és a hólyag munkájának erősítésével, és bőrbetegség esetén is segít.

Tölgyfa: Az erő megtestesítője. Ha nehéz feladatnak nézel elébe, esetleg kishitű vagy, oltalmat találhatsz a tölgyfa törzsénél. Lelkedet erősíti, hiszen a fa átadja a tölgyerdőben sétáló embernek erejét. Javít a vérkeringésen, és nagyobb teljesítményre ösztönzi a nyirokrendszerünket. Ennek révén a szervezet gyorsabban és nagyobb mértékben tisztul, a káros anyagok lebontása felgyorsul.



Fenyő: Kiváló idegesség ellen, nyugtató hatású.A fenyő a felső légutakat tisztítja, és segít a reumatikus panaszok leküzdésében.

Cseresznyefa: Egyesek úgy tartják a cseresznyefa a szerelmesek fája. Emellett oldja a gátlásokat, erősíti az önbizalmat.

Fűzfa: Segíti a gyermekek fizikai, és szellemi fejlődését, enyhíti a depressziós tüneteket. Kiválóan alkalmas, hogy háborgó idegeidet megnyugtassa.

A juharfa: Ha elönt a belső nyugtalanság, tartózkodj egy kis időt juharfa közelében.
                     Forrás/ http://utajovobe.hu/hirek/eu-tarsadalom-es-jog/3524-hogyan-gyogyitanak-a-fak