2013/02/09

titkos miszticizmus?


"-Észre vettem,hogy nem szívesen adsz információt a tanításokról.Miért vagy ilyen óvatos?Mire ez a titokzatosság?
-Nem bölcs valakit hirtelen túl sok fénynek kitenni.Megvakulhat.Árthatsz azzal,ha valakinek olyan igazságokat társz fel,amelyek befogadására még nem képes.
-Hogyan árthat bárkinek is az igazság? Tudnál példát mondani?
- Pár hónapja ki kellett zárnunk  valakit körünkből,mert miután megtanulta az exomatóziszt (testelhagyás)
,visszaélt vele.Egy középiskola igazgatója volt,és a hitvány gazember, exomatoziszai során látogatásokat tett a lányok hálótermében.Kérlelései dacára nem vettük őt vissza a körbe.Auráján rengeteg egoizmust láttam.
Ha hagytuk volna visszatérni,ezeket az erőket nemcsak mások,de elsősorban saját kárára használta volna.
Az ilyesfajta hiba több egymást követő inkarnáción keresztül hozzá köthet ugyanazokhoz a körülményekhez. Minél magasabbra hágsz a misztikus úton,annál fájdalmasabb lehet bukásod.Emiatt titkos a miszticizmus.Ne feledd,ha a belső körben tanult meditációk révén idejekorán sikerül felnyitnod csakráidat,rémület önthet el.Ilyen élményeket követően az illető spirituális érzékenysége több inkarnáción át visszavetődhet.
-Vagy az elmegyógyintézetben  végzi.-tettem hozzá.
-Így igaz.Ezért bölcs dolog,ha ezen az úton mindig van mestered.Az a legbiztosabb út. Hidd el, ha egy ember készen áll ezekre az igazságokra,a mester mindig megjelenik életében.A földi dolgokhoz túlzottan kötődő elméket megzavarhatják ezek a dolgok. Ami az egyik embernek használ,az a másik embernek árt.Az anyagi agy mindig akadálya a bölcsesség befogadásának. A magasabb szinteken azonban a tudás mint bölcsesség és tiszta fény létezik,aki oda belép,az magába szívj ezt.A mesterek nem parancsolják meg nekünk mit tegyünk.Megmutatják az utat,aztán tőlünk függ, megyünk-e tovább saját ösvényünkön.Igen,fogunk elkövetni hibákat a folyamat során,de az ember így tanul." (Kyriacos C. Markides A ciprusi mágus)