Titkos miszticizmus?


"- Észre vettem, hogy nem szívesen adsz információt a tanításokról.
    Miért vagy ilyen óvatos? Mire ez a titokzatosság?

- Nem bölcs valakit hirtelen túl sok fénynek kitenni. Megvakulhat. Árthatsz azzal, ha valakinek     olyan igazságokat társz fel, amelyek befogadására még nem képes.

- Hogyan árthat bárkinek is az igazság? Tudnál példát mondani?

- Pár hónapja ki kellett zárnunk valakit körünkből, mert miután megtanulta az exomatóziszt (testelhagyás), visszaélt vele. Egy középiskola igazgatója volt, és a hitvány gazember, exomatoziszai során látogatásokat tett a lányok hálótermében. Kérlelései dacára nem vettük őt vissza a körbe. Auráján rengeteg egoizmust láttam. Ha hagytuk volna visszatérni, ezeket az erőket nemcsak mások, de elsősorban saját kárára használta volna. Az ilyesfajta hiba több egymást követő inkarnáción keresztül hozzá köthet ugyanazokhoz a körülményekhez. Minél magasabbra hágsz a misztikus úton, annál fájdalmasabb lehet bukásod. Emiatt titkos a miszticizmus. Ne feledd, ha a belső körben tanult meditációk révén idejekorán sikerül felnyitnod csakráidat, rémület önthet el. Ilyen élményeket követően az illető spirituális érzékenysége több inkarnáción át visszavetődhet.

-Vagy az elmegyógyintézetben végzi. -tettem hozzá.

- Így igaz. Ezért bölcs dolog, ha ezen az úton mindig van mestered. Az a legbiztosabb út. Hidd el, ha egy ember készen áll ezekre az igazságokra, a mester mindig megjelenik életében. A földi dolgokhoz túlzottan kötődő elméket megzavarhatják ezek a dolgok. Ami az egyik embernek használ, az a másik embernek árt. Az anyagi agy mindig akadálya a bölcsesség befogadásának.
A magasabb szinteken azonban a tudás mint bölcsesség és tiszta fény létezik, aki oda belép, az magába szívj ezt. A mesterek nem parancsolják meg nekünk mit tegyünk. Megmutatják az utat, aztán tőlünk függ, megyünk-e tovább saját ösvényünkön.Igen, fogunk elkövetni hibákat a folyamat során, de az ember így tanul."       (Kyriacos C. Markides A ciprusi mágus)