2013/02/22

Te miben hiszel?

"Mert ahogy a szívével lát,olyan ő." 
                                       /Salamon király/Amit a szíveddel látsz,nem más,mint amit igaznak hiszel. A hit olyan ismétlődő gondolat,amelyhez erős érzések tapadnak ,mint például "könnyen megfázom, érzékeny a gyomrom, nem tudok fogyni,erre allergiás vagyok,vagy csak a kávé tart ébren".Ezek egytől egyig hitek,és nem tények.Te vagy az,aki végérvényesen eldöntötted,kimondtad az ítéletet,bezártad az ajtót,eldobtad a kulcsot, és nem engedsz teret a változásnak.Csakhogy amit te valósnak hiszel és érzel, valóra is válik ,függetlenül attól ,hogy ez a hit szolgálja vagy sérti az érdekeidet.
Bármit sugárzol kifelé,a vonzás törvénye szerint vissza kell kapnod.Az emberek sokkal több félelmetes hitet táplálnak a betegségekkel kapcsolatban ,mint amennyi pozitív hitük van az egészségről.Nem is csoda,ha azt a nagyfokú figyelmet nézzük,amit a világ ma a betegségeknek szentel -nap mint nap ezzel vagyunk körülvéve.Az orvostudomány fejlődése ellenére a betegségek száma egyre nő,ennek pedig az az oka,hogy az emberek egyre jobban félnek tőlük.Amit hiedelmeiden és erős érzéseiden keresztül adsz a testednek,azt is kell visszakapnod tőle.Érzéseid tested minden sejtjét átitatják.Ha ezek jó érzések,akkor szeretetet adsz,és elnyered a tökéletes testi egészség jutalmát,méghozzá meglepően gyorsan.De ha rossz érzéseket táplálsz,a feszültség hatására összehúzódnak az idegeid,a sejtjeid, a vérereid, a légzésed felületessé válik és ez mind elszívja az erőt az egészségtől.
A betegség oka tehát nem más,mint a test tartósan feszült állapota,amit az olyan érzések váltanak ki,mint a stressz, vagy a fél-elem ( vagyis az egész-ség helyett fél-elem van jelen.)
Érzelmeid tested minden sejtjére hatással vannak.Elme és test,mentális és fizikai tényezők,szétválaszthatatlanul összefonódnak.

Ha egészséges akarsz lenni,szeretetet kell adnod! Bármilyen betegséggel kell szembenézned,sugározz jó érzéseket,mert egyedül a szeretet teremthet tökéletes egészséget.Ha rossz érzéseket táplálsz a betegségekkel kapcsolatban, nem lehetsz egészséges.Mindaddig,amíg gyűlölöd őket vagy félsz tőlük ,a betegségek nem múlhatnak el.De ha arra gondolsz,és azt érzed át,amit akarsz,sejtjeid feltöltekezhetnek az egészség erejével.Ha a negatív érzéseket erősíted magadban azzal kapcsolatban ,amit nem akarsz, a sejtjeidhez eljutó életerő csökken! Az sem számít,ha olyasmi iránt táplálsz rossz érzéseket,aminek semmi köze az egészséghez-ha rosszul érzed magad,a testedben áramló,egészséget adó energia elapad.
És ugyanígy ,ha bármilyen okból  szeretetet érzel-mert süt a nap,új házba költöztél,örülsz egy barátodnak -sejtjeid fürdőzhetnek az éltető energiában.

A HÁLA a nagy szorzó,úgyhogy minden egyes nap mondj köszönetet az egészségedért.
A világ minden pénzéért sem kaphatsz egészséget, ez ugyanis az élet ajándéka! 
Légy hálás a testedért,ahelyett hogy hibákat keresnél benne: Minden alkalommal,ha valamit kifogásolsz a testeddel kapcsolatban, jusson eszedbe,hogy a benne lévő víz felfogja az érzéseidet.Kritizálás helyett inkább teljes szívedből köszönd meg mindazt,amit szeretsz a testedben,és lépj túl azokon a dolgokon,amiket nem."
/Rhonda Byrne,Az erő/