Hit-remény-szeretet


A tárnics a hit virága, a bizalomhoz és a hit lelki potenciáljához kötődik. A "hit" szó nem vallási értelemben értendő. Létezhet a pozitívumba, az élet értelmében, egy magasabb rendbe, a belső irányítás létezésébe, önmaga erejébe vetett hit is. Aki ennek a virágnak a segítségével ismét kapcsolatba kerül felsőbb énjével, felismeri a nehézségeket, anélkül, hogy kétségbe esne miattuk. Megtanul élni a konfliktusokkal, mivel belátja, hogy a nagy egészben a konfliktusoknak szükségszerű funkciójuk van. Már nem csügged el az akadályok előtt, mert rájön, hogy itt áll át a váltó a pozitív irányba vezető út felé. Jól bevált a gyakorlatban gyermekeknél, akik kisebb iskolai kudarcok miatt félénkek és bátortalanok lettek. Gyakran csodákat tesz. Ráébreszt, hogy az akadályokat és a csapásokat próbatételnek fogja fel az ember, és mindig segít összeszedni a bátorságot egy újabb nekifutáshoz. Megingathatatlanná tesz abban, hogy a nehézségek ellenére minden úgy lesz, ahogy lennie kell. Megerősít abban, hogy mindenre van megoldás! Mottó: " Soha ne mondd,hogy Soha! "


A sülzanót a remény virága. Segítségével új erőt és reményt meríthet az ember lelke mélyéről, és kész rá, hogy valóban részt vállaljon sorsában. Rendületlenül hisz benne, hogy a dolgok jóra fordulnak. Így a kellemetlenségek dacára előrehalad. Megtanulja, hogy a nehézségekből tanul az ember a legtöbbet. A krónikus megbetegedések korai stádiumában ez az alapvető áthangolódás indítja el a valódi gyógyulást. Sohasem adja fel a reményt, tudja, hogy mindig minden jóra fordul. Soha nem késő változtatni, mindig van egy fénysugár, mely átsegít a sötét órákon.


A katángkoró a feltétel nélküli szeretet virága, az önzetlenséghez kapcsolódik. Magában hordozza a hatalmas belső erőt, és az igaz szeretetre való képesség lehetőségét. Ám ez csak akkor tör felszínre, ha az ember kész felismerni, hogy a fekete lyuk csak a belső szeretetforrásból tölthető fel. Ebben az állapotban az ember merít a teljességből, önzetlenül ad, nem vár érte hálát, vagy ellenszolgáltatást. Meleg, szívélyes és oltalmazó légkört teremt, amelyben mások biztonságban érzik magukat.
"A gabonaföldek gyönyörű kék katángja hozzásegít majd a szabadsághoz"