... aludj el, kisember, aludj el...


Kisgyermekes anyukák gyakran panaszkodnak arról, hogy az egész éjszakát átvirrasztják gyermekükkel, vagy a kicsi minden éjjel a szülői hálóban alszik apa és anya között, mert fél a saját szobájában, fél a sötétben, vagy mert rémálmai vannak.


Kétgyermekes anyaként  jómagam is emlékszem az átvirrasztott éjszakákra...Egy egy ilyen  kialvatlan, "rémes" éjszaka után az egész család feszülten ébred, fáradt, ingerlékeny,
kimerült és nyűgös. 

Az egész napunkat meghatározza, hiszen nem leszünk képesek a napi feladatainkra koncentrálni, ingerültek leszünk a gyerekekkel napközben,apa nem tud teljesíteni a munkahelyén...és még sorolhatnám. Én most a saját tapasztalataimra támaszkodva szeretném ajánlani a Bach virág eszenciákat, amelyek rövid idő alatt segítenek a szorongásokat, és félelmeket feloldani, a rémálmokat megszüntetni a gyermekeknél. A rezgőnyár, bohócvirág jó segítséget nyújt ebben. A vörös virágú vadgesztenye segít leválni a babának a mamáról, elvágja a láthatatlan köldökzsinórt abban a szakaszban, mikor szeretnénk a babánkat saját kis szobájába, ágyába átszoktatni. Azonban nem csak a gyerekek veszik nagy hasznát ezeknek a cseppeknek, hiszen a sok stressz és a gondokon való rágódás is okozhat alvászavart. Ilyen esetekben jó célt szolgál a fehér virágú vadgesztenye, a cseresznyeszilva. Még egy fontos dolog, ami befolyásolhatja a gyermek éjszakai alvását. Ne feledjük, a babák nagyon érzékenyek, ránk vannak hangolódva kis antennáikkal, érzik rezgésünket és gondolatunkat! Anyukáknak ajánlom kimerültség, fáradtság ellen a vadrózsa, olajfa és gyertyán, nebáncsvirág eszenciákat. Ha mi nyugodtak vagyunk, akkor a gyermek is nyugodtan,félelmek nélkül fogja átaludni az éjszakát.