Szomorkodók vigasza - Betlehemi csillag


' könnyű elengedni a múlt fájdalmait '
 törékeny kis virág, hatalmas erővel

"Az ernyős madártej (Betlehemi csillag)csodálatos fehér virágait a sokkos állapot és a szorongás feloldására választotta dr.Bach. Rossz hírek miatt fellépő sokk, közelálló személy elvesztése, baleset utáni ijedtség és hasonlók esetére. Ez a szer enyhülést hoz azok számára, akik már jó ideje nem is akarnak vigaszt találni.
Az ernyős madártej az öt alkotóelemből álló Bach-elsősegélycsepp egyik összetevője, s mint ilyen, az eszenciák rendszerén belül talán az  egyik  legjelentősebb. Hatására a traumatikus élethelyzeteket megélt emberek újból kiegyensúlyozottakká, nyugodtakká válnak, lelkük viharos hullámai -amelyeket Leonardo da Vinci is megfestett- elcsitulnak. A virágok mértani rendezettsége képes a sokk által megtört, összezavart életek átstrukturálására. Az ernyős madártej hatágú csillagvirága egyedülálló a Bach-virágok között. Az eszenciák legtöbbje ötszirmú virágokból készül, (mint például a rózsafélék családjába tartozó vadalma és a vadrózsa) ,vagy négy szirmúból (mint amilyen például a vadrepce és a magyal) Ahhoz, hogy átlássuk ennek jelentőségét, tanulmányozzuk a következő képet.


Ég és Föld találkozását jeleníti meg az ábra.
 A szellemi világ megérinti a fizikai matériát, és a fizikai világ megérinti a szellemet. Az egyik háromszög csúcsával lefelé mutat, a szellemi világból  az anyagi felé, míg a másik csúcsával felfelé áll, s az érzéki világból az érzék felettibe mutat. A szabályos háromszögek  az erők kiegyensúlyozódását jelképezik, ami harmóniához és egészséghez vezet. Ez az ernyős madártej pozitív állapota: rend és egyensúly.
Ez nyilvánul  meg a növény virágainak hatágú csillag alakzatában. Azoknál, akiket valamilyen trauma ér, szétcsúszik a fizikai és a magasabb test -eltorzul a geometriájuk A gyógyír újból összeköti az élő szervezetben az anyagi és a szellemi erővonalakat, rendezi mátrixukat." 
(Forrás/ Julian Barnard -Bach -virágterápia /A növényi forma szerepe a gyógyításban)





Az Élet virága a Föld számos, ősi, szent helyén megtalálható ábrázolás. Az Élet Virága világszerte, sok kultúrában - régen és most is - szent szimbólum. Az Univerzum leképeződésének tekintik. A történelem során az Élet virága világszerte fontos jelentéssel bírt jónéhány kultúra számára. Megtalálható templomokban, a művészetben és kéziratokban a világ minden táján. Forrás/vilagbiztonsag.hu/